The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe werkt de LG Magic Remote?

Met de LG Magic Remote selecteer je een optie door ernaar te wijzen. Dat scheelt een hoop geklik op cijfer- en pijltjestoetsen. In dit artikel lees je hoe de afstandsbediening werkt. De Magic Remote in dit artikel hoort bij een LG OLED tv uit 2018, maar de uitleg is ook geschikt voor andere versies.

STB PWR, Cijfertoetsen, List

STB PWR

STB PWR

Met deze knop schakel je de digitale decoder van je provider in of uit.

Cijfertoetsen

Cijfertoetsen

Als je de 0 langer dan 3 seconden indrukt, open je een lijst met cijfers op het scherm. Vervolgens wijs je aan elk cijfer een tv zender of app toe. Druk je daarna een cijfertoets langer dan 3 seconden in, dan ga je direct naar je favoriete zender of app.

List

Hiermee open je een lijst met opgeslagen programma’s.

Afstandsbediening, Dempen, Spraakherkenning

Afstandsbediening

Afstandsbediening

Met deze knop open je een digitale afstandsbediening op het scherm.

Dempen

Dempen

Hiermee schakel je het geluid in of uit. Als je de knop langer dan 3 seconden ingedrukt houdt, open je het toegankelijkheidsmenu. Via dit menu stel je onder andere de ondertitelingsopties in.

Spraakherkenning

Je zoekt hiermee via een spraakopdracht naar een website of video. Dit doe je door de zoekterm luid en duidelijk in te spreken terwijl je de knop ingedrukt houdt. Houd de bovenkant van de afstandsbediening zo dicht mogelijk bij je mond. Let op: deze functie werkt alleen als de tv met internet verbonden is.

Beginscherm, Snelle instellingen, Wiel

Beginscherm

Beginscherm

Met deze knop open je het beginscherm. Hierin schakel je gemakkelijk tussen je instellingen, aangesloten bronnen, smart functies en tv kanalen. Als je de knop langer dan 3 seconden ingedrukt houdt, open je een lijst met je laatst geopende apps en bronnen.

Snelle instellingen

Snelle instellingen

Wanneer je deze knop indrukt, toon je een rij met de belangrijkste instellingen op het scherm. Op deze manier pas je bijvoorbeeld snel de beeld- of geluidsweergave aan.

Wiel

Draai het wiel naar boven of beneden om snel door een lijst met programma's of functies te bladeren. In het midden van het wiel zit de OK knop. Hiermee selecteer je een optie.

Back, Guide, Streamingdiensten

Back

Back

Met deze knop ga je terug naar het vorige menu. Druk de knop langer dan 3 seconden in om alle geopende menu’s te sluiten.

Guide

Guide

Hiermee open je de digitale tv gids.

Streamingdiensten

Met 1 druk op de knop open je Netflix of Amazon Prime Video. Op deze manier hoef je niet door het smart menu te bladeren.

Gekleurde knoppen, Ingang, Live Zoom

Gekleurde knoppen

Gekleurde knoppen

Met de gekleurde knoppen kies je tussen verschillende opties. Welke opties dit zijn, verschilt per menu. Druk de rode knop langer dan 3 seconden in om een programma op te nemen.

Ingang

Ingang of Source

Met deze knop kies je tussen aangesloten afspeelbronnen. Zo schakel je bijvoorbeeld gemakkelijk tussen 2 HDMI apparaten, zoals je digitale decoder en spelcomputer. Als je de knop langer dan 3 seconden indrukt, open je een lijst met alle ingangen.

Live zoom

Hiermee zoom je in op een deel van het beeld. Met de groene knop op de afstandsbediening pauzeer je het beeld en met de gele knop maak je een screenshot. Je bekijkt deze screenshots later terug in het Foto of Video menu van de tv. Deze functie is beschikbaar voor tv kanalen en voor aangesloten bronnen als je spelcomputer. Wil je inzoomen op het gebied waarop je de afstandsbediening richt? Druk de knop dan langer dan 3 seconden in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen