The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Ruben

Hoe kies je een ijsmachine?

Ben je op zoek naar een ijsmachine? Met een ijsmachine maak je zelf gemakkelijk verschillende soorten ijs. Er is keus uit verschillende soorten ijsmachines. Je kiest bijvoorbeeld tussen een machine met koelelement of een zelfvriezende machine. Op deze adviespagina helpen we je bij de keuze van een ijsmachine die het meest geschikt is voor jou.

IJsmachine kiezen

ijsmachine

Er zijn verschillende soorten ijsmachines. Ben je van plan om een ijsmachine aan te schaffen? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Hoe snel wil je je ijs bereiden?
  • Welk soort ijs wil je maken?
  • Welke extra’s vind je belangrijk?

Welke soorten ijsmachines zijn er?

Koelelement ijsmachine

Met koelelement: compact, maar lange wachttijd

Bij een ijsmachine met koelelement vries je het koelelement 24 uur van tevoren in. Voeg het ijsmengsel toe en je hebt binnen 20 tot 30 minuten zelfgemaakt ijs. Bedenk wel dat je vriezer groot genoeg moet zijn voor het koelelement. Het voordeel van een ijsmachine met koelelement is dat de machine compacter is en dus minder ruimte in beslag neemt. Daarnaast zijn deze machines een stuk voordeliger dan een zelfvriezende ijsmachine.

Zelfvriezende ijsmachine

Zelfvriezend: groot, maar direct ijs maken

Een zelfvriezende ijsmachine werkt met een compressor. Hierdoor vriest de ijsmachine het ijsmengsel direct wanneer je de machine aanzet. Doordat hij het ijs direct vriest, heeft ‘ie meer vermogen nodig dan een model met koelelement. Het koelen werkt heel eenvoudig met een druk op de knop. Je maakt gemakkelijk meerdere smaken ijs achter elkaar, doordat de machine automatisch werkt. Deze machines zijn wel zwaarder en groter dan de modellen met koelelement.

Welk soort ijs wil je maken?

Zelfgemaakt ijs

Met een ijsmachine maak je verschillende soorten ijs. Elke ijsmachine maakt roomijs en sorbetijs. Roomijs wordt gemaakt op basis van melk. Je bepaalt zelf welke smaak ijs je maakt. Denk bijvoorbeeld aan vanille of chocolade ijs. Bij sorbetijs gebruik je geen melk. Het belangrijkste ingrediënt is fruit. Zo maak je bijvoorbeeld een frambozen- of appelsorbet. Naast room- en sorbetijs zijn er ook machines waarmee je softijs en yoghurt ijs maakt. Houd er wel rekening mee dat zelfgemaakt ijs in een ijsmachine zachter is dan het ijs dat je in bakken bij de supermarkt koopt.

Welke extra’s vind je belangrijk?

Vulopening ijsmachine

In een ijsmachine met vulopening voeg je gemakkelijk extra ingrediënten toe tijdens de bereiding. Zo voeg je bijvoorbeeld pistachenootjes toe aan je pistache ijs. Vind je het fijn om het proces zelf in de gaten te houden? Bekijk dan de ijsmachines met een doorzichtige deksel of een kijkvenster. Er zijn ook ijsmachines met automatische programma’s. Hierbij kies je met één druk op de knop de juiste instellingen en hoef je zelf niks in te stellen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Ruben
Artikel van:
Ruben IJsmachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen