The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Advies over ijsmachines

Op een warme dag is er niets lekkerder dan een lekker koel drankje of ijsje. Een ijsmachine geeft je dan het gemak om zelf verschillende soorten ijs te maken. Op deze adviespagina helpen we je bij de keuze van een ijsmachine die het meest geschikt is voor jou.

Hoe snel wil je je ijs bereiden?

1| IJsmachines met een koelelement

Je vriest het koelelement 24 uur van tevoren in. Voeg het ijsmengsel toe en je hebt binnen 20 tot 30 minuten zelfgemaakt ijs. Bedenk wel dat je vriezer groot genoeg moet zijn voor het koelelement.

  • Compact en voordelig
  • Koelelement 24 uur van tevoren invriezen

2| IJsmachine met een compressor

Een ijsmachine met een compressor werkt automatisch en vriest het ijsmengsel meteen als je de machine aanzet. In dit type ijsmachine kun je meerdere ijssmaken achter elkaar maken.

  • Je maakt meerdere smaken achter elkaar.
  • Koelen werkt met een simpele druk op de knop.
  • Groter en zwaarder formaat

Hoeveel liter ijs wil je maken in de ijsmachine?

IJsbak

Aan de hand van de inhoud van de ijsmachine weet je hoeveel ijs je kunt bereiden. Vaak krijg je uit de ijsmachine iets minder zelfgemaakt ijs dan de inhoud aangeeft. Zo maak je van een ijsmachine met een inhoud van 1 liter, ongeveer 800 tot 900 gram ijs.

IJs maken volgens jouw smaak

Domo ijsmaker

IJs kun je met verschillende ingrediënten maken. Misschien vind jij het wel lekker om er nootjes, stukjes chocolade of vruchten in te doen. Een ijsmachine met vulopening maakt het je gemakkelijk om deze extra ingrediënten tijdens de bereiding toe te voegen. Wellicht vind je het fijn om het proces zelf in de gaten te houden. Zo beëindig je het proces als jij vindt dat het ijs klaar is. Bekijk dan de ijsmachines met een doorzichtige deksel of een kijkvenster. Houd er daarbij rekening mee dat zelfgemaakt ijs in een ijsmachine zachter is dan het ijs dat je in bakken bij de supermarkt koopt. Wil je dat jouw ijs ook wat harder is? Vries het ijs dan een uur in, na de bereiding.

Waar let je nog meer op?

Vierkant, kunststof ijsmachine en ronde rvs ijsmachine

Wil je een ijsmachine van roestvrijstaal of van kunststof? Roestvrijstaal is makkelijker te onderhouden en blijft langer mooi. Daarentegen is een ijsmachine van kunststof vaak verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Het vermogen verschilt per type ijsmachine. Zo heeft een ijsmachine met compressor een hoger vermogen. Dit komt doordat hij het ijs tijdens de bereiding moet invriezen. Omdat een ijsmachine met koelelement vooraf wordt ingevroren, heeft hij minder kracht nodig om het ijs te bereiden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen