The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Welke KitchenAid keukenrobot past bij mij?

Jij zoekt een KitchenAid keukenrobot, maar bent er nog niet uit welk model je precies wil. Want ga je in jouw situatie het beste voor een KitchenAid Artisan of voldoet bijvoorbeeld de KitchenAid Classic beter aan de door jou gestelde eisen? Hier leggen we de verschillen uit en helpen we met het maken van de juiste keuze.

De verschillen per KitchenAid model

Inhoud mengkom Vermogen Geschikt voor jou?
KitchenAid Mini 3,3 liter 250 watt Compact en krachtig, voor de kleinere keuken
KitchenAid Classic 4,2 liter 250 watt Laaggeprijsd, basis model
KitchenAid Artisan 4,8 liter 300 watt Veel gebruiksgemak, verkrijgbaar in veel kleuren
KitchenAid Heavy Duty 4,83 liter 315 watt Extra krachtig, geschikt voor zwaar kneedwerk
KitchenAid Professional 6,9 liter 325 watt Voor zwaar kneedwerk in grote hoeveelheden, geschikt voor langdurig gebruik

De voordelen van een KitchenAid

  • Ieder model wordt geleverd met een draadgarde, kneedhaak en platte menghaak.
  • Ieder model breid je verder uit met dezelfde opzetstukken.
  • Een KitchenAid is extra krachtig dankzij de directe aandrijving, zonder dat hier veel vermogen voor nodig is.

In vergelijking met andere merken heeft KitchenAid weinig vermogen nodig om veel kracht te geven. Dankzij de unieke, directe aandrijving gaat er tijdens het mixen en kneden namelijk geen kracht verloren.

Artisan of de Classic

KitchenAid Artisan

KitchenAid Artisan

Een van de meest populaire modellen is de KitchenAid Artisan. Deze keukenmachine is er in meer dan 20 kleurvarianten. De rvs mengkom heeft een handvat, zodat je 'm gemakkelijk verplaatst. Het schenkschild voorkomt rondvliegende spetters tijdens het mixen. Je ontvangt bij de 5KSM175 modellen een extra mengkom waardoor je zonder tussen door af te wassen, verschillende bereidingen maakt. De Artisan is geschikt om brooddeeg mee te kneden, maar wanneer je 'm hier lang achter elkaar voor gebruikt, raden we je een zwaarder model aan.

KitchenAid Classic

KitchenAid Classic

De KitchenAid Classic is de meest basic variant én daarmee ook de goedkoopste KitchenAid. Dit instapmodel is vooral geschikt voor het mengen en kloppen van ingrediënten. Ook kneed je er lichte deegsoorten mee, zoals bijvoorbeeld koekjesdeeg. Deze mixer heeft minder kracht dan andere KitchenAid modellen en is hierdoor niet geschikt om lang achter elkaar deeg te kneden, zoals bijvoorbeeld brooddeeg of pizzadeeg. De KitchenAid Classic is er in een witte en zwarte variant.

Heavy Duty vs Mini vs Professional

KitchenAid Heavy Duty

KitchenAid Heavy Duty

Met de Heavy Duty keukenrobot ga je voor het zware geschut. Dankzij de extra krachtige motor gebruik je 'm aan één stuk door voor het kneden van zware deegsoorten, zoals brood- en pizzadeeg. Wanneer je meerdere verse broden achter elkaar wilt bakken is deze KitchenAid dan ook een goede keuze.

KitchenAid Mini

KitchenAid Mini

Voor de kleinere keukens is er de Kitchenaid Artisan Mini mixer. Ondanks het compacte formaat, heeft deze mixer evenveel kracht als zijn grotere broer. Wel is de mengkom een slag kleiner. Hierdoor bewerk je er kleinere hoeveelheden ingrediënten mee. Hierdoor is de keukenrobot voornamelijk geschikt voor kleine huishoudens.

KitchenAid Professional

KitchenAid Professional

De KitchenAid Professional mixer heeft net als de Heavy Duty een krachtig vermogen, maar doet hier nog een schepje bovenop met een extra grote mengkom van wel 6,9 liter. Hierdoor bewerk je grote hoeveelheden ingrediënten tegelijk voor het maken van grote gerechten. Handig wanneer je voor grote groepen kookt. Dankzij de draadbeschermer is het aandrijfpunt beschermd zodat je er niet met je vingers tussenkomt. Met de stopschakelaar onderbreek je het mixen vliegensvlug.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen