The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

KitchenAid vs Kenwood keukenrobots

KitchenAid en Kenwood zijn twee grote merken wanneer we het over keukenrobots hebben. Beide merken brengen namelijk al jarenlang kwalitatief hoogwaardige keukenrobots op de markt. Dit maakt het kiezen tussen een KitchenAid of Kenwood er niet per se gemakkelijker op. Om je hierbij te helpen hebben we de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet.

Krachtige motor

De kracht van een KitchenAid

Een KitchenAid keukenrobot heeft minder vermogen nodig om veel kracht te geven. Dit komt omdat de motor de opzetstukken direct aandrijft, zonder dat er kracht verloren gaat. Zoek je een extra krachtige KitchenAid waarmee je zware deegsoorten, zoals brooddeeg wilt kneden? Dan zit je met een KitchenAid van 300 watt vermogen al goed.

 • Directe aandrijving

De kracht van een Kenwood

Kenwood keukenrobots hebben net als KitchenAid keukenrobots een krachtige motor. De motor drijft de opzetstukken indirect aan, dus de keukenrobot zal meer vermogen nodig hebben om veel kracht te kunnen leveren. Zoek je een Kenwood met veel kracht, dan kies je voor een model met minimaal 1000 watt vermogen.

 • Indirecte aandrijving

Keuze uit modellen

KitchenAid modellen

Kitchenaid besteed veel aandacht aan het design van de keukenrobots. Zo'n keukenrobot misstaat daarom niet op je aanrecht en je kiest ook nog eens uit veel verschillende kleuren. Er hangt dan ook wel een prijskaartje aan. KitchenAid heeft ook een mixer speciaal ontworpen voor de kleine keuken; de Artisian Mini mixer. Deze keukenrobot neemt een stuk minder ruimte in beslag op je keukenblad.

 • Stevig en solide
 • Mooi design, beschikbaar in diverse kleuren
 • Mini mixer voor de kleine keuken
 • Mixers zijn prijzig

Kenwood modellen

Kenwood maakt stevige en solide keukenrobots en gebruikt, net als KitchenAid, hoogwaardige materialen. In vergelijking tot de modellen van KitchenAid zijn Kenwood keukenrobots wat lomper qua design. Kenwood onderscheidt zich van KitchenAid met een uniek model met kookfunctie; de Cooking Chef. Hiermee braad je ook een stuk vlees aan en maak je verse, warme sauzen.

 • Stevig en solide
 • Model met kookfunctie
 • Minder aandacht besteed aan design

Uitbreidingsmogelijkheden

Uitbreidingsmogelijkheden van een KitchenAid

KitchenAid keukenrobots hebben veel uitbreidingsmogelijkheden. Zo zijn er opzetstukken voor het hakken, snijden en raspen van ingrediënten. Met de sapcentrifuge pers je het sap uit groenten en fruit voor een heldere sap. Ook zijn er diverse pasta opzetstukken voor het maken van spaghetti of zelfs ravioli. De opzetstukken van KitchenAid zijn echter vrij prijzig, hierdoor zul je gericht moeten kiezen welke je wel of niet aanschaft.

 • Ruime keuze uit opzetstukken
 • Opzetstukken zijn prijzig

Uitbreidingsmogelijkheden van een Kenwood

De uitbreidingsmogelijkheden van een Kenwood keukenrobots zijn vergelijkbaar met die van een KitchenAid. De opzetstukken van Kenwood zijn echter een stuk goedkoper dan die van KitchenAid. Hierdoor breid je jouw keukenrobot gemakkelijker uit. Kenwood heeft daarnaast ook een blender opzetstuk voor het maken van smoothies.

 • Ruime keuze uit opzetstukken
 • Ook een blender opzetstuk

Conclusie

Wat betreft kwaliteit en kracht liggen de KitchenAid en Kenwood keukenrobots dicht bij elkaar. Ook de uitbreidingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar, hierin zijn geen grote verschillen te benoemen. Wel zijn de keukenrobots en de opzetstukken van Kenwood een stuk goedkoper dan die van KitchenAid. KitchenAid besteedt daarentegen weer meer aandacht aan het design van de mixer. Ook dit zou een belangrijke overweging kunnen zijn, aangezien een keukenrobot wel z’n plekje opeist op jouw keukenblad.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen