The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Donato

Hoe koppel ik mijn smartphone aan een bluetooth speaker?

Yes, je nieuwe Bluetooth speaker is binnen. Vanaf nu heb je altijd goed geluid bij de muziek die je vanaf je smartphone streamt. Voordat het zover is moet je de 2 apparaten nog wel even met elkaar koppelen. In dit artikel lees je hoe je dit op een eenvoudige manier doet. Kies hieronder welk besturingssysteem je smartphone heeft:

Hoe koppel ik een bluetooth speaker aan mijn iPhone?

De volgende stappen leggen uit hoe je een Apple smartphone met iOS koppelt aan je bluetooth speaker. Zorg er voor dat je smartphone en je bluetooth speaker volledig zijn opgeladen.

Zorg dat je iPhone voorzien is van de laatste updates

Zorg dat je iPhone voorzien is van de laatste updates
 • Open Instellingen op je iPhone.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op Software-update.
 • Als er een nieuwe update beschikbaar is, dan wordt dit aangegeven. Is er geen update beschikbaar, dan wordt dit ook aangegeven en kun je direct door naar de volgende stap.
 • Als er wel een update is gevonden, tik je op Download en installeer.
 • Tik op Installeer.
 • Je smartphone vraagt nu om je toegangscode en installeert de update. Je telefoon wordt opnieuw opgestart en is daarmee klaar voor de volgende stap.

Zet bluetooth aan

Zet Bluetooth aan

Open instellingen van je iPhone en tik op bluetooth. Zorg dat het schuifje aan staat. Als het schuifje groen is, dan staat deze aan. Is het schuifje grijs, tik er dan op om deze aan te zetten.

Zet je bluetooth speaker aan

Zet je Bluetooth speaker aan

Zet je speaker aan.

Als je net een nieuwe bluetooth speaker hebt aangeschaft, dan begint deze direct in de paarstand (ook wel pairing mode genoemd). Deze stand is nodig om te kunnen worden gevonden door je smartphone.

Als je de speaker al eerder aan een ander apparaat hebt gekoppeld, dan moet je deze stand handmatig activeren. In veel gevallen doe je dit door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Soms heeft de speaker een aparte bluetooth knop. Bij twijfel, kun je dit controleren in de handleiding van de speaker.

Koppel de bluetooth speaker aan je smartphone

 • Houd je smartphone in de buurt van de speaker en wacht tot deze verschijnt in het bluetoothscherm onder Andere apparaten.
 • In de meeste gevallen zal de naam van de speaker of het merk hier verschijnen. Tik op de naam en je smartphone maakt een koppeling met je bluetooth speaker.

Hoe koppel ik een bluetooth speaker aan mij Android telefoon?

De volgende stappen leggen uit hoe je een smartphone met Android koppelt aan je bluetooth speaker. Het kan voorkomen dat een bepaald menu op jouw telefoon net iets anders genoemd is of op een net iets andere plek te vinden zijn. Het Android systeem kan namelijk bij elk merk iets aangepast zijn. Zorg er voor dat je smartphone en je bluetooth speaker volledig zijn opgeladen.

Zorg dat je telefoon voorzien is van de laatste updates

 • Open Instellingen op je telefoon.
 • Tik op Over de telefoon (deze optie wordt ook wel Toestel-info genoemd).
 • Tik op Systeemupdates
 • Tik op Nu bijwerken
 • Je smartphone zoekt nu naar updates. Als er een update wordt gevonden, wordt er op het scherm uitgelegd hoe deze kan worden uitgevoerd.

Zet bluetooth aan

Open Instellingen van je smartphone en tik op bluetooth. Zorg dat het schuifje aan staat. Als het schuifje blauw is, dan staat deze aan. Is het schuifje grijs, tik er dan op om deze aan te zetten.

Zet je bluetooth speaker aan

Als je net een nieuwe bluetooth speaker hebt aangeschaft, dan begint deze direct in de paarstand (ook wel pairing mode genoemd). Deze stand is nodig om te kunnen worden gevonden door je smartphone.

Als je de speaker al eerder aan een ander apparaat hebt gekoppeld, dan moet je deze stand handmatig activeren.. In veel gevallen doe je dit door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Soms heeft de speaker een aparte bluetooth knop. Bij twijfel, kun je dit controleren in de handleiding van de speaker.

Koppel de bluetooth speaker met je smartphone

Houd je smartphone in de buurt van de speaker en wacht tot deze verschijnt in het bluetoothscherm onder Andere apparaten. In de meeste gevallen zal de naam van de speaker of het merk hier verschijnen. Tik op de naam en je smartphone maakt een koppeling met je bluetooth speaker.

Je bent klaar!

Beide apparaten zijn nu met elkaar gekoppeld. De volgende keer dat je je speaker aan zet, zal deze automatisch verbinding zoeken met je telefoon. Controleer of de koppeling goed gemaakt is door een muzieknummer af te spelen op je smartphone. Het geluid zal nu via je bluetooth speaker moeten lopen. Hoor je helemaal niets? Zet het volume hoger op zowel je smartphone als je bluetooth speaker.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen