The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Hulp bij het kiezen van een koptelefoon

Met een koptelefoon luister je thuis of onderweg ongestoord naar je favoriete muziek. De plaats waar je hem draagt en het draagcomfort zijn belangrijk voor het maken van een keuze. We stellen je hieronder enkele vragen die je helpen bij het kopen van een koptelefoon.

Wil je de koptelefoon over of op je oren dragen?

Over-ear

Over-ear

De oorkussens van een over-ear koptelefoon omsluiten je oren, zodat je minder geluid van buitenaf hoort. De grote, zachte oorkussens drukken niet op je oren, waardoor je urenlang comfortabel naar muziek luistert. Vanwege het grote formaat is een over-ear hoofdtelefoon vooral geschikt voor thuisgebruik.

  • De grote oorkussens zitten comfortabel om de oren.
  • Minder geschikt om mee te nemen dan een on-ear model.
On-ear

On-ear

Een on-ear koptelefoon heeft kleine oorkussens die op de oren rusten. Zo hoor je naast je muziek nog steeds omgevingsgeluiden. Op een hoog volume hoort je omgeving jouw muziek echter ook. Deze hoofdtelefoons zijn vanwege het compacte formaat handig voor onderweg.

  • De oorkussens sluiten je niet af van de omgeving.
  • Op hoog volume lekt de koptelefoon geluid.

Wil je draadloos naar muziek luisteren?

Via bluetooth stream je de muziek van je smartphone draadloos naar de koptelefoon. Dit komt zowel thuis als onderweg van pas. Het bereik van een Bluetooth koptelefoon is 10 meter. Zo heb je tijdens het wandelen of shoppen voldoende bewegingsvrijheid.

Wil je op reis rustig naar muziek luisteren?

Noise cancelling koptelefoon

Als je in de bus, de trein of het vliegtuig zonder storende omgevingsgeluiden naar muziek wilt luisteren, is een noise-cancelling koptelefoon een uitkomst. Hoofdtelefoons met ruisonderdrukking dempen het geraas van het verkeer en vliegtuigmotoren. We raden deze koptelefoons af als je actief aan het verkeer deelneemt.

  • Noise cancelling dempt omgevingsgeluiden.

Wil je tijdens het sporten naar muziek luisteren?

Sport koptelefoons

Sporters hebben een ander soort koptelefoon nodig dan casual gebruikers. Wij adviseren een zweetbestendig model dat tijdens het bewegen goed op je oren blijft zitten. Zo voer je al je fitness moves zorgeloos uit en verleg je onder muzikale begeleiding je sportieve grenzen.

  • De oorkussens zijn zweetbestendig.
  • Het snoer kan in de weg hangen.

Wil je handsfree bellen en je muziek bedienen?

Veel koptelefoons hebben een universele afstandsbediening en microfoon in het snoer. Hiermee bedien je je muziek en voer je handsfree telefoongesprekken. Universeel klinkt goed, maar de fabrikant kan niet garanderen dat de bedienfuncties bij alle smartphones werken. Wil je zeker weten dat de afstandsbediening functioneert? Ga dan voor een koptelefoon met iPhone of Android bediening.

Zoek je een koptelefoon voor DJ's?

DJ koptelefoons

DJ's raden we een koptelefoon aan die degelijk en flexibel is. Je wilt de oorschelpen draaien en kantelen voor de beste positie op je hoofd of in je nek. Een krulsnoer komt ook van pas. Zo heb je voldoende bewegingsvrijheid achter de draaitafels, zonder dat de kabel in de weg hangt.

Zoek je een kinderkoptelefoon?

Kinder koptelefoon

Een kinderkoptelefoon is voor veel ouders een uitkomst. De kinderen luisteren op de (achter)bank naar muziek of kijken naar een tekenfilm zonder dat je er last van hebt. Het is van belang dat de hoofdtelefoon geen gehoorbeschadiging veroorzaakt. Daarom hebben koptelefoons voor kinderen een begrensd volume.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.052 beoordelingen