The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Nadie

Advies over kruimelzuigers

Oké, kruimelzuiger klinkt misschien niet heel spannend, handig is het wel. Want om nu voor elk kruimeltje of vuiltje die stofzuiger erbij te pakken, dat is een gedoe. Met een kruimelzuiger pak je die kleinere schoonmaakklusjes heel gemakkelijk aan. Ik leg je uit wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt een kruimelzuiger?

Hoe werkt een kruimeldief

Een kruimelzuiger is een snoerloze handstofzuiger die je gebruikt om kleinere oppervlakken schoon te maken. Denk aan het aanrecht, vensterbank of de eettafel na een gezellig diner. Kruimelzuigers werken op een accu. Deze laad je op via een oplaadstation. Plaats je de kruimelzuiger na elk gebruik weer in het station, dan is de handstofzuiger altijd klaar voor gebruik. De meeste kruimelzuiger werken met een stofreservoir dat je, zodra het vol raakt, gemakkelijk leeggooit in de vuilnisbak.

De voor- en nadelen

Voordelen

  • Handzaam en compact
  • Snoerloos
  • Tijdbesparend

Nadelen

  • Beperkte stofopvang
  • Korte accuduur
  • Mondstuk kan krassen

Type accu

Type accu kruimeldieven

Er zijn verschillende typen accu's waarop kruimelzuigers werken. Hoe beter de accu, hoe langer de gebruiksduur van de kruimelzuiger. Als je een lange gebruiksduur belangrijk vindt, kies dan voor een Lithium ion accu. Deze accu is het krachtigst, en daarom ook het meest prijzig. Een ander type is de NimH accu. Dit is een goede middenweg, maar het nadeel is dat de capaciteit van de accu sneller vermindert. De Ni-Cad batterij is de zwakste accu.

Opzetstukken

Opzetstukken kruimeldieven

In sommige situaties is het slim om te kiezen voor een kruimeldief met opzetstukken. Als je huisdieren hebt bijvoorbeeld. Dan is het slim om te kiezen voor een kruimelzuiger met turboborstel. De draaiende borstel in dit opzetstuk pakt gemakkelijk honden- en kattenharen mee. Of kies voor een opzetbare meubelzuigmond om de bank goed uit te zuigen. Met een kierenzuigmond zuig je ook het stof in de hoeken van de vensterbank gemakkelijk op.

Speciale functies

Speciale functies kruimeldief

Bepaalde kruimeldieven zijn naast het opzuigen van droog vuil, ook in staat om nat vuil op te zuigen. Dit is vooral handig bij spoedklusjes, wanneer er een glas melk over de tafel gaat bijvoorbeeld. Het opgezogen nat en droog vuil gooi je na gebruik eenvoudig weg. Een andere functie die sommige kruimeldieven hebben, is een aansluitmogelijkheid voor in de auto. Zo zuig je de autostoelen gemakkelijk uit en is een korte accuduur geen probleem.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak kruimeldieven

De ene kruimelzuiger is gebruiksvriendelijker dan de andere. Zo dien je bij sommige modellen continu een knop in te drukken en is bij andere modellen het omzetten van een schakelaar voldoende. Maar er zijn meer zaken die de gebruiksvriendelijkheid bepalen. Kom je thuis niet overal gemakkelijk bij, dan is het slim om te kiezen voor een kruimelzuiger met verlengsteel. Deze klik je eenvoudig op de zuigmond van de kruimelzuiger en zo vergroot je het bereik aanzienlijk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen