The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Nadie

Hoe kies je een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger pak je er gemakkelijk bij voor de snelle schoonmaakklus. Dit type stofzuiger is namelijk super wendbaar en berg je, wanneer je klaar bent, weer compact op. Welke steelstofzuiger de juiste is voor jou, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit waar je rekening mee moet houden als je een steelstofzuiger koopt.

Steelstofzuiger kiezen

Beste steelstofzuigers

Een steelstofzuiger is lichter dan een traditionele stofzuiger en werkt dikwijls op een accu. Maar er zijn veel verschillende soorten steelstofzuigers. Let bij het maken van een keuze goed op de volgende zaken:

  • Vervanging of voor erbij?
  • Hoe belangrijk is de accuduur?
  • Gewicht en wendbaarheid
  • Geluidsniveau
  • Kruimelzuiger en accessoires

Vervanging of voor erbij?

Steelstofzuiger vs normale stofzuiger

Omdat een steelstofzuiger compact is van formaat en je hem er gemakkelijk snel even bij pakt, is een steelstofzuiger heel handig voor 'erbij'. Zet hem bijvoorbeeld op de eerste verdieping neer zodat je de reguliere stofzuiger niet bij elke schoonmaakklus de trap op hoeft te tillen. Er zijn ook steelstofzuigers die krachtig genoeg zijn om de traditionele stofzuiger te vervangen. Handig, als je klein woont of als een normale stofzuiger niet in de gangkast past.

Accuduur en parkeerstand

Accuduur steelstofzuigers

Hoe belangrijk is de accuduur?

Steelstofzuigers zijn draadloos, en daarom is de accuduur van een steelstofzuiger erg belangrijk. Des te hoger de accuduur, des te langer je stofzuigt. Daarom raden we voor de grotere huishoudens een gemiddelde accuduur van minstens 45 minuten aan. Houd er rekening mee dat de gemiddelde accuduur in de praktijk soms iets lager uitvalt, zeker als je regelmatig stofzuigt op de turbo-stand. Deze krachtige stand vraagt veel energie van de accu, waardoor hij minder lang meegaat.

AEG steelstofzuiger parkeerstand

Parkeerstand

Als een steelstofzuiger beschikt over een parkeerstand, zet je hem snel en gemakkelijk opzij zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij omvalt. Door de stofzuiger in de parkeerstand te klikken zet je hem namelijk vast zonder dat je hem tegen de muur hoeft te balanceren. Ideaal dus, wanneer tijdens het stofzuigen de deurbel gaat of wanneer je jouw eetkamerstoelen vergeten bent te verplaatsen.

Gewicht en wendbaarheid

Grote ruimtes schoonmaken steelstofzuiger

Grote kans dat je graag een steelstofzuiger wilt, omdat hij zo gemakkelijk te verplaatsen is. Klopt, een steelstofzuiger is een stuk lichter dan een traditionele stofzuiger. Maar toch loopt het gewicht van een steelstofzuiger flink uiteen: van 3 tot 7 kilogram. Let ook op de locatie van de motor. Deze zit dikwijls bovenaan, waardoor je het zwaarste deel van de steelstofzuiger direct op je pols tilt. Bij sommigen modellen bevindt de motor zich onderin, dit voelt een stuk lichter aan tijdens het stofzuigen.

Geluidsniveau

Geluidsniveau steelstofzuiger

Steelstofzuigers zijn over het algemeen niet stil te noemen. Vooral als we ze vergelijken met traditionele stofzuigers, maken ze relatief veel lawaai. Doordat steelstofzuigers van een licht materiaal gemaakt zijn en geen stofzak hebben, wordt het geluid van de motor niet goed gedempt. Maar, steelstofzuigers gebruik je vaak een stuk korter. Dan is het geluid natuurlijk ook minder storend. Er zijn daarentegen wel steelstofzuigers die relatief stil zijn. Let hiervoor op het maximale geluidsniveau.

Kruimelzuiger en accessoires

Gebruik hele huis steelstofzuiger

Veel steelstofzuigers hebben een geïntegreerde kruimelzuiger. Handig, want die pak je er snel even bij wanneer je dreumes weer loopt te kruimelen tijdens het eten. Wanneer je huisdieren hebt, zorg dan voor een turboborstel bij jouw nieuwe steelstofzuiger. Hiermee verwijder je gemakkelijk dierenharen van de meubels of traptreden. Met andere accessoires zoals een extra accu, kierenzuigmond of een afstofborstel vergroot je de mogelijkheden van je steelstofzuiger.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen