The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door David

Welke laptop heb je nodig voor het spelen van VR games?

Wil je virtual reality games spelen op je laptop, dan is een goede videokaart van cruciaal belang. Welke videokaarten geschikt zijn voor VR en waar je verder op moet letten in je zoektocht naar een geschikte laptop, dat lees je hieronder.

Laptop voor VR games kiezen

Niet elke laptop is geschikt om VR games mee te spelen. Wanneer een laptop aan minimaal de volgende eisen voldoet, weet je zeker dat deze geschikt is voor VR.

  • De laptop heeft minimaal een GTX 1060 videokaart
  • De laptop heeft minimaal een Intel Core i7 processor
  • Er is een hdmi of displayport ingang beschikbaar op de laptop

Waarom is een goede videokaart in een laptop belangrijk?

De magische grens bij het spelen van VR games is 90 frames per seconde (fps). Die hoge verversingssnelheid is minimaal nodig om het beeld er vloeiend uit te laten zien. Onder de 90 fps wordt VR opeens een hele vervelende ervaring. Het beeld wordt schokkerig en smaller, omdat de videokaart beelden niet op tijd 'aanlevert' als je met je hoofd beweegt. Het gevolg: misselijkheid, inmiddels ook bekend als VR ziekte.

Welke videokaart heb ik nodig?

Welke videokaart heb ik nodig?

Om aan de gang te gaan met VR, is een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart de ondergrens. Dus vanaf de GTX 1060 of bijvoorbeeld een RTX videokaart. Deze gpu's beschikken over Simultaneous Multi-Projection, een techniek die de VR prestaties van de videokaart een zet geeft. Een 1060 is minimaal nodig om de benodigde 90 fps te halen, maar een GTX 1070 geeft bijvoorbeeld al beelden op hogere instellingen goed weer. Datzelfde geldt voor de GTX 1080 en de RTX kaarten.

Waar moet je verder op letten?

Geschikte videokaart

Behalve een dikke videokaart heeft je laptop ook voldoende poorten nodig om een VR bril op aan te sluiten. Zo heb je voor het aansluiten van de Oculus Rift 3 usb 3.0 poorten en een usb 2.0 poort nodig. Voor de HTC Vive heb je genoeg aan een HDMI en een usb 3.0 poort. Denk ook aan een Intel Core i7 en voldoende RAM geheugen voor een optimale VR ervaring op je laptop.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen