The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Hoeveel RAM geheugen heb ik nodig in mijn laptop?

Het RAM geheugen, ook wel het werkgeheugen of intern geheugen genoemd, heeft invloed op hoe snel je laptop werkt. Wil je een laptop kopen om te internetten, te gamen of foto's te bewerken, maar weet je niet hoeveel RAM geheugen je voor jouw gebruik nodig hebt? Op deze pagina helpen wij je bij het maken van de beste keuze.

1. Waar ga je jouw laptop voor gebruiken?

Voor elk gebruik raden wij een hoeveelheid RAM geheugen aan voor je laptop. Over het algemeen geldt: hoe groter het RAM geheugen, hoe sneller je laptop. Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal gebruikssituaties voor je op een rijtje gezet.

Aanbevolen hoeveelheid RAM geheugen

2 GB 4 GB 6 GB 8 GB 16 GB
Internetten en tekstverwerken Ja Ja Ja Ja Ja
Films en series kijken Ja Ja Ja Ja Ja
Excel en management systemen Nee Ja Ja Ja Ja
Foto's bewerken Nee Nee Ja Ja Ja
Video's bewerken Nee Nee Nee Ja Ja
Gamen Nee Nee Nee Ja Ja
Virtual reality Nee Nee Nee Nee Ja

2. Is het RAM geheugen van je laptop uitbreidbaar?

Programma's worden steeds zwaarder, dus als je een laptop hebt die al wat jaren meegaat kan het voorkomen dat het RAM geheugen niet meer genoeg is voor jouw gebruik. Daarom is het handig een laptop te kiezen waarvan je het werkgeheugen uit kunt breiden. Bij de meeste laptops is het werkgeheugen eenvoudig uit te breiden en daarmee maak je de laptop toekomstbestendig. Bij elke laptop vermelden wij in de specificaties of het geheugen al dan niet uitbreidbaar is.

Jos
Artikel van:
Jos
Laptopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.792 beoordelingen