The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Materiaal bakpannen, waar moet ik op letten?

Een bakpan is een goede basis voor in de keuken. Maar het kan lastig zijn om te bedenken welk ingrediënt je in welke pan bakt? We helpen je in dit artikel graag bij het vinden van de juiste bakpan.

Bakpannen

Bakpannen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarnaast beschikken bakpannen over bepaalde baklagen. Maar welk type baklaag gebruik je het best om een biefstuk in te bakken? En waar bak je het beste een eitje in? We onderscheiden 4 verschillende soorten baklagen, namelijk: keramisch, gietijzer, roestvrijstaal en anti-aanbak. Hieronder staan de verschillende baklagen met plus- en minpunten. Zo weet je precies welke pan jij nodig hebt.

Keramische en gietijzeren koekenpannen

koekenpan met witte, keramische baklaag

Keramisch

  • Aardappels bakken
  • Weinig vet nodig
  • Krasbestendig
  • Minder geschikt voor hele hoge temperaturen
  • Niet vaatwasmachinebestendig
gietijzeren koekenpan

Gietijzer

  • Vlees stoven, slowcooken
  • Geschikt voor hoge temperaturen
  • Levenslang gebruik
  • Zwaar materiaal
  • Niet vaatwasmachinebestendig

Rvs en antiaanbak koekenpannen

rvs koekenpan

Rvs

  • Rood vlees en gevogelte aanbraden
  • Geschikt voor hoge temperaturen
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Warmt niet snel op
  • Kans op aanbakken
koekenpan met standaard antiaanbaklaag

Antiaanbak

  • Vis, groenten en eieren bakken
  • Weinig vet nodig
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Niet geschikt voor hoge temperaturen
  • Niet krasbestendig

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.052 beoordelingen