The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Waarvoor gebruik ik een crispfunctie?

Als je een Bauknecht of Whirlpool microgolfoven in huis hebt, is de kans groot dat je de crisp functie bent tegengekomen. Dit is een patent van deze merken. Er zijn echter ook andere merken die deze functie gebruiken voor hun microgolfovens, maar dit onder een andere naam doen. Benieuwd wat deze microgolfovenfunctie precies is en waar je het voor gebruikt? Ik leg het je graag uit.

Wat is een crispfunctie?

Crispplaat met friet

Een crispfunctie is een speciale microgolfovenfunctie die gebruik maakt van de microgolfoven en de grill. Hiermee geef je je gerechten in korte tijd een krokant, crispy laagje. Je gebruikt de functie voor een knapperige bodem van je pizza maar ook voor een krokant laagje op je lasagne, knapperige kip of een heerlijke ovenschotel. De crispfunctie is ook geschikt om je ovenfriet extra knapperig te maken.

Wat is een crispplaat?

Om gebruik te maken van de microgolfovenfunctie, heb je een crispplaat of crispschaal nodig. Vaak wordt deze meegeleverd bij het apparaat. Is dit niet het geval, zorg dan dat je er eentje koopt voor je ermee aan de slag gaat. De plaat is van speciaal materiaal gemaakt en een gewone plaat of schaal geeft niet het gewenste effect. De meeste crispplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en makkelijk te reinigen.

Hoe werkt het?

Leg je gerecht op de crispplaat en zet de crisp functie aan. De grillfunctie zorgt voor de bovenkant van je gerecht, terwijl de crispplaat de onderkant van je gerecht verwarmd. Het resultaat is een krokante bovenkant en een knapperige bodem. De crisp functie versnelt het bakproces waardoor je in korte tijd krokante gerechten bereidt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.958 beoordelingen