The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Thomas

Hoe moet ik mijn microgolfoven schoonmaken?

Je moet je microgolfoven maandelijks schoonmaken zodat hij langer meegaat. Daarnaast is een schone microgolf natuurlijk wel zo fris voor het ontdooien, opwarmen of koken van voedsel. Op deze pagina lees je hoe je je microgolfoven schoonmaakt en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Losweken en sopje maken

Microgolfoven vuil losweken

Heb je te maken met hardnekkige vlekken of etensresten? Dan moet je het vuil eerst losweken. Vul een microgolfbestendige kom met water en een paar scheutjes schoonmaakazijn of citroensap. Plaats de kom in de microgolfoven en verwarm hem 5 tot 10 minuten op maximaal vermogen. Laat hem eventjes afkoelen voordat je aan de slag gaat. Terwijl het vuil aan het losweken is, maak je een sopje klaar. Vul een emmer met warm water en afwasmiddel. Je kunt ook een speciale microgolfovenreiniger gebruiken.

Binnenkant schoonmaken

Binnenkant microgolfoven schoonmaken

Nadat het vuil is losgeweekt, kan het schoonmaken beginnen. Trek eerst de stekker van je vrijstaande microgolfoven uit het stopcontact en haal het draaiplateau en andere losse onderdelen uit de microgolf. Neem ze af met je sopje en een doek of stop ze in de vaatwasser wanneer ze hiervoor geschikt zijn. Hierna poets je de binnenwanden van de microgolfoven schoon. Nadat het vuil verwijderd is, neem je alles af met een schone, vochtige doek. Daarna droog je alles af met een droge doek.

Buitenkant schoonmaken

Buitenkant microgolfoven schoonmaken

Stof eerst de ventilatieopeningen af met een zachte borstel. Neem hierna de buitenwanden, het bedieningspaneel en de deur van de microgolfoven af met het sopje en een schone doek. Vergeet niet om de afsluitstrips van de deur schoon te maken. Op deze plek hoopt het vuil zich namelijk erg gemakkelijk op. Ook de buitenkant neem je een tweede keer af met een vochtige doek. Daarna droog je alles nog eens af.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen