The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Kan ik Microsoft Office gebruiken op Apple MacBook?

Je bent op zoek naar een MacBook voor je studie maar je hebt gehoord dat Microsoft Office niet werkt op Apple MacBook. Dat klopt niet! Laat dit je er dus niet van weerhouden om een MacBook aan te schaffen. Want ook met MacOS gebruik je namelijk gewoon Microsoft Office.

Apple iWork

Apple iWork

Veel mensen werken al jarenlang met Word, Excel en Powerpoint uit het Microsoft Office pakket. Deze programma's zijn niet standaard aanwezig op MacBook. Komt MacBook dan helemaal zonder tekstverwerker? Nee. Apple heeft zijn eigen iWork. iWork bevat een tekstverwerker (Pages), spreadsheet (Numbers) en presentatie-app (Keynote). Deze apps zijn standaard aanwezig op MacBook. Toch geven veel mensen alsnog de voorkeur aan Microsoft Office. Geen probleem, want Microsoft Office heeft ook gewoon een eigen versie voor MacOS.

Microsoft Office pakket

Microsoft Office Apple

Je gebruikt Word, Excel en Powerpoint dus ook op MacBook, net als op iedere andere laptop. Omdat dit programma niet standaard aanwezig is op MacBook, moet je deze Office software zelf aanschaffen. Wij hebben veel Office pakketten speciaal voor jouw Mac. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen zoals Mac Thuisgebruik en Studenten en Mac Thuisgebruik en Zelfstandigen. De meest gebruikte toepassingen zoals Word, Excel en Powerpoint zitten er altijd in. Outlook daarentegen, voor e-mail, zit niet standaard in elke uitvoering van Microsoft Office.

Aan de slag!

Excel op MacBook

Wanneer je het pakket aanschaft, dien je de software te installeren van de Microsoft website. Eerst meld je je aan met je Microsoft account of je maakt een nieuw account aan. Je hebt een licentiecode nodig om office te gebruiken. Je vindt de productcode op de verpakking van het Office pakket. Nadat je Office gedownload hebt, start je de installatie. Volg de stappen op het scherm en vul wanneer het gevraagd wordt de licentiecode in. Wanneer je alles geïnstalleerd hebt, kun je direct aan de slag. Je zit niet vast aan een jaarabonnement, want de licentie is permanent.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.103 beoordelingen