The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is NFC en hoe werkt het op een camera?

Je camera beschikt over NFC, maar wat is dit precies? Als je het al kent, ken je het waarschijnlijk alleen van contactloos betalen en OV-chipkaarten. Wat NFC precies in je camera doet, lees je in dit artikel. Daarnaast ontdek je waar je het voor gebruikt.

Wat is NFC?

Wat is NFC

De term NFC staat voor Near Field Communication. Het is een draadloze manier om binnen een straal van 10 centimeter informatie uit te wisselen. NFC is vooral bekend van OV-chipkaarten en contactloos betalen met je pinpas. Omdat de informatie binnen een kleine straal wordt uitgewisseld, is NFC een relatief veilige manier van draadloze communicatie. Naast telefoons en betaalsystemen beschikken veel camera's tegenwoordig ook over NFC.

Hoe werkt NFC op een camera?

Hoe werkt NFC

Een camera met NFC beschikt over een speciale NFC-tag. Deze tag bestaat uit een microchip en een antenne. In het apparaat dat je via NFC met je camera wilt verbinden zit zo'n zelfde tag. Als je een foto wilt versturen, zendt de chip in je camera informatie uit. De antenne in de NFC-tag in bijvoorbeeld je smartphone vangt deze informatie op via radiogolven. Op deze manier wordt je foto draadloos overgezet binnen een straal van 10 centimeter.

Wanneer gebruik ik het?

Wanneer gebruik je NFC

NFC heeft eigenlijk precies dezelfde voordelen als iedere andere draadloze verbinding. Als je een camera hebt met NFC mogelijkheden, heb je geen kabeltje meer nodig voor het overzetten van opnamen. Daarnaast gebruik je smartphones via een NFC verbinding als afstandsbediening voor je camera via een app. Dit is erg handig bij het maken van een familiefoto waar je zelf ook op wilt staan.

Wat moet ik nog meer weten?

Meer informatie

Voor het gebruik van NFC tussen je camera en je smartapparaat moet je meestal een speciale app downloaden. Kijk voor je het wilt gebruiken dus goed welke app je nodig hebt. Let wel: NFC is alleen te gebruiken op Android en Windows telefoons. Apple telefoons beschikken wel over NFC, maar dit is tot op heden alleen bedoeld voor het eigen betalingssysteem Apple Pay.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen