The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Pureren met een foodprocessor

Voor het hakken van een uitje en het raspen van wortelen gebruik je een foodprocessor. Wil je ook eens een saus of dip van die uitjes of wortelen maken? Gebruik je foodprocessor dan om te pureren. Met de juiste opzetstukken pureer je zelfs soep!

1. Gebruik voor dips het hakmolen-opzetstuk

Dips zoals salsa en guacamole maak je bij voorkeur in de compacte mengkom van het hakmolen-opzetstuk. Snijd de ingrediënten in grove stukken, stop ze in de mengkom en pulseer een aantal keer kort. Met de reguliere mengkom van de foodprocessor en het snijmes lukt het ook, al zal je het mengsel dan af en toe moeten omscheppen om het goed te pureren. Bij de kleinere mengkom van het hakmolen-opzetstuk hoeft dit niet.

2. Gebruik voor sauzen en soep het blender-opzetstuk

Gebruik het blender-opzetstuk voor het pureren van vloeistoffen, bijvoorbeeld sauzen en soep. Dit accessoire voor je foodprocessor is speciaal gemaakt om vloeistoffen mee te pureren en uit te schenken. Wil je soep maken? Controleer dan goed of de kan van het blender-opzetstuk hittebestendig is. Een blenderkan die niet bestand is tegen hoge temperaturen kan namelijk barsten. Kook je ingrediënten eerst in een pannetje op het fornuis, schenk het geheel in de hittebestendige blenderkan en pureer op lage snelheid. Beschikt het blender-opzetstuk over een vulopening in de deksel? Voeg dan tijdens het pureren nog wat room of kruiden toe.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.996 beoordelingen