The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Ondersteuning voor screenprotectors

Het plaatsen van beschermglas of beschermfolie kan een uitdaging zijn. Heb jij een screenprotector gekocht en heb je hulp nodig bij het plaatsen? Op deze pagina laten we zien hoe je een screenprotector plakt, geven we je een aantal handige tips en leggen we uit wanneer en hoe je een screenprotector weer moet verwijderen.

Hoe breng je een screenprotector aan?

Een screenprotector plaatsen kan best lastig zijn. Daarom laat Jasper je in deze video precies zien hoe je een screenprotector netjes op je scherm plaatst. Hoewel onze specialist in de video een plastic screenprotector gebruikt, kun je deze methode ook toepassen bij glazen screenprotectors.

Tips bij het plaatsen

Toch liever rustig lezen hoe je je screenprotector plakt? Volg dan onderstaande tips op bij het plaatsen van een screenprotector. Deze tips kun je toepassen bij het plaatsen van zowel beschermglas als beschermfolie.

Tip 1: Kies de juiste omgeving

Bij het plakken van een glazen of plastic screenprotector is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk stof in de lucht hangt. Stof zorgt er namelijk voor dat je irritante luchtbelletjes onder je screenprotector krijgt en dat wil je voorkomen. Een vochtige ruimte, zoals de badkamer, zorgt ervoor dat er zo min mogelijk stofdeeltjes dwarrelen. Zet vijf minuten voordat je gaat plakken de hete kraan aan en zorg dat de vochtigheid in de kamer wat omhoog gaat. Zo beperk je de kans op luchtbelletjes.

Tip 2: Bereid je voor en leg alles klaar

Zorg dat je alle benodigdheden klaar hebt liggen. Hoe sneller je de beschermlaag vastplakt, hoe minder kans je hebt op vervelende stofdeeltjes.

Tip 3: Was je handen

Het scherm van je telefoon en de screenprotector wil je tijdens het plakken vrij houden van vettigheid en vuil. Daarom is het belangrijk om vóór het plakken je handen goed te wassen. Hiermee voorkom je vlekken en luchtbelletjes door vette vingerafdrukken.

Tip 4: Maak je telefoon goed schoon

Zorg voor een schoon scherm. Bij een screenprotector worden altijd doekjes meegeleverd om het scherm schoon te maken. Gebruik deze! Daarnaast worden er soms stickers meegeleverd om overig stof van het scherm op te deppen. Wanneer er geen sticker meegeleverd is, kun je hier plakband voor gebruiken.

Tip 5: Uitlijnen

Bij sommige screenprotectors wordt er een bumper meegeleverd die je helpt bij het uitlijnen. Is dit niet het geval? Gebruik dan de randen van je scherm en de uitsparingen in de screenprotector (bijvoorbeeld voor een speaker of een home button) om de screenprotector uit te lijnen. Het kan gebeuren dat je screenprotector niet meteen op de goede plek zit. Dit is niet erg, maar probeer herhaaldelijk opnieuw plaatsen zoveel mogelijk te voorkomen. Het komt je screenprotector namelijk niet ten goede.

Tip 6: Vegen, niet laten vallen

Heb je het gevoel dat de beschermlaag goed is uitgelijnd? Mooi. Plak nu de screenprotector. Werk hierbij langzaam van boven naar beneden en laat vooral niet de screenprotector op het scherm 'vallen'. Veeg met het meegeleverde stukje plastic (of een bankpas) de screenprotector glad op het scherm.

Tip 7: Veeg een beetje meer

De screenprotector is nu vastgeplakt, maar misschien zitten er toch luchtbelletjes onder. Met het meegeleverde stukje plastic (of een bankpas) kun je deze wegvegen. Veeg ze naar de dichtstbijzijnde rand en ze zijn zo weg. Krijg je een luchtbelletje niet weg? Trek dan de screenprotector voorzichtig weer even omhoog tot net boven de luchtbel en veeg dan met het stukje plastic de screenprotector opnieuw naar beneden.

Tip 8: Klaar!

Je screenprotector zit recht, er zijn geen stofjes en luchtbelletjes te zien en de randen sluiten goed aan? Gefeliciteerd, je bent klaar! Je scherm is nu beschermd tegen krassen, stoten en vuil.

Wanneer verwijder je een screenprotector?

Zie je door de krassen op je screenprotector je scherm niet meer? Dan is het tijd om hem te vervangen. Voor de rest is het helemaal aan jezelf wanneer je een screenprotector verwijdert. Sommige mensen kunnen de aanblik van 1 krasje niet aan, terwijl het anderen niets uitmaakt hoeveel krassen er te zien zijn.

Hoe verwijder je een screenprotector?

Het verwijderen van een screenprotector is eenvoudig. Wat het beste werkt, is om met je nagel een hoekje van de screenprotector los te peuteren en de screenprotector er af te trekken. Krijg je hem niet los gepeuterd met je nagel? Probeer dan met bijvoorbeeld een naald of een punaise het hoekje van de screenprotector los te krijgen. Let er hierbij op dat je de naald of punaise in lijn met je scherm houdt. Zo voorkom je dat je krassen maakt op het scherm van je smartphone.

Lucinda
Artikel van:
Lucinda Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen