The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Stofzuiger kopen bij huisdieren

Heb jij een gezellige viervoeter in huis rondlopen? Ontzettend leuk, maar al die rondvliegende honden- of kattenharen zijn minder gezellig. In dit artikel vertel ik je welke opzetstukken belangrijk zijn bij het stofzuigen van dierenharen. Zo geniet je onbezorgd van jouw trouwe viervoeter.

Turboborstel

Turboborstel stofzuiger dierenharen

Allereerst is het belangrijk bij een stofzuiger of steelstofzuiger dat je de juiste opzetborstel gebruikt. Om dierenharen op te zuigen, heb je een turboborstel nodig. Deze borstel heeft ronddraaiende borstels. Deze zorgen ervoor dat de haren beter van de grond worden opgepakt en niet vastklitten in de borstel. Hiermee haal je ook gemakkelijker dieperliggend haar of vuil uit bijvoorbeeld het kleed of een laagpolig tapijt.

Mini-turboborstel

Mini-turboborstel stofzuiger dierenharen

Springt de hond wel eens op de bank, luiert de kat graag op jouw favoriete stoel of gaan de huisdieren wel eens mee in de auto? Zet dan direct op de stofzuigerslang een mini-turboborstel. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een kleine versie van de turboborstel. Hiermee maak je ook de meubels of auto dierenhaar- en stofvrij. Bij een steelstofzuiger zit soms een ingebouwde kruimeldief. Ook hier koppel je gemakkelijk een mini-turboborstel op. Kijk dus goed of de stofzuiger al een mini-turboborstel heeft óf koop deze er los bij.

Geurfilter

Geurfilter stofzuiger dierenharen

Sommige dierenharen brengen nare geurtjes met zich mee. Om te voorkomen dat deze geur met de uitblaaslucht weer terug de kamer in komt, gebruik je een geurfilter. Deze zorgt ervoor dat de uitblaaslucht geurvrij is en jouw gasten niet ruiken dat er een huisdier rondhuppelt. Vind je dit belangrijk? Let er dan dus goed op of de stofzuiger zo'n filter bevat óf kijk of je dit filter los kunt bestellen voor jouw stofzuiger.

Met zak of zonder zak

Stofzuiger met zak of zonder zak dierenharen

Steelstofzuigers hebben nooit een stofzuigerzak. Bij reguliere stofzuigers heb je de mogelijkheid om te kiezen: met zak of zonder zak. Het maakt voor het hebben van huisdieren niet uit wat je kiest. Het is wel zo dat de dierenharen in een stofzuiger met zak gemakkelijker weg te gooien zijn. Bij een zakloze stofzuiger moet je de stofbak nog handmatig legen. Voor sommige mensen met honden of katten is dit een reden om te kiezen voor een stofzuiger met zak.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.561 beoordelingen