The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Welke stofzuiger zonder zak is het beste voor mij?

Om er achter te komen welke stofzuiger zonder zak het beste is voor jou, leggen we de belangrijkste verschillen tussen alle opties graag uit. Zo weet jij welke voor- en nadelen een stofzuiger zonder zak met zich meebrengt en maak je een weloverwogen keuze.

Stofzuigers zonder zak

Stofzuiger zonder zak

Een zakloze stofzuiger vangt het stof op in een stofreservoir en scheidt hierbij de lucht van het stof en vuil. Dit vuil blijft achter en de lucht stroomt verder door een filter. Hierna wordt het uitgeblazen. Dit type stofzuiger zuigt de lucht dus niet door het vuil heen zoals bij een stofzuiger met zak aan de orde is. Een vol stofreservoir beïnvloedt dus in veel mindere mate de zuigkracht.

Type vloer

Stofzuiger en type vloer

Niet elke stofzuiger zonder zak is geschikt voor elke vloer. Wanneer je een mooie houten vloer hebt en deze ook graag mooi houdt, dan mag een parketborstel niet ontbreken. Deze borstel heeft zachte haren en beschadigt zo jouw kwetsbare houten vloer niet. Voor tapijt is een combi- of turboborstel handig. Deze opzetborstels dringen dieper door in de vezels zodat al het vuil -en bijvoorbeeld ook dierenharen- worden opgezogen.

Zuigkwaliteit

Constante zuigkracht zakloze stofzuigers

Waar een stofzuiger met zak op een gegeven moment meer vermogen nodig heeft om lucht door de steeds voller rakende stofzak te zuigen, kent een zakloze stofzuiger dit probleem niet. Dit betekent dat een vol stofreservoir nooit de zuigkracht van de stofzuiger beïnvloedt. Dit geeft niet alleen een constant energieverbruik, maar ook een lager energieverbruik. Fijn, want dit scheelt op jaarbasis aardig wat kosten.

Gewicht en wendbaarheid

Gewicht stofzuiger zonder zak

Wanneer je meerdere verdiepingen moet stofzuigen, wil je geen loeizware stofzuiger de trap op tillen. Dan kies je liever voor een lichte stofzuiger. Wij vinden een stofzuiger licht wanneer hij minder dan 5 kilogram weegt. Een gewicht van meer dan 7 kilo vinden wij zwaar en alles daar tussenin dus normaal. De wendbaarheid van een stofzuiger wordt niet alleen bepaald door het gewicht. Ook de wielen en de vorm van de stofzuiger spelen een rol.

Geluid

Geluid van een stofzuiger zonder zak

Wij vinden een stofzuiger stil wanneer ze minder dan 60 decibel aan geluid produceren. Om je een idee te geven: je hoort de televisie dan nog steeds. Luide of zeer luide stofzuigers maken zoveel lawaai dat je elkaar niet meer goed kan verstaan. Wanneer je het belangrijk vindt om jouw huisgenoten niet tot last te zijn tijdens het stofzuigen, is het dus slim om een stofzuiger met een laag geluidsniveau aan te schaffen.

Opzetstukken

Opzetstukken van een stofzuiger

Met de juiste opzetstukken en accessoires breid je de mogelijkheden van jouw stofzuiger uit. Zo zijn er opzetstukken waarmee je eenvoudiger plinten en hoekjes schoonmaakt. Of denk bijvoorbeeld aan een mini turboborstel waarmee je dierenharen van de meubels en de traptreden verwijdert.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen