The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Advies over stofzuigers zonder zak

Stofzuigers zonder stofzuigerzak zuigen het stof op waarna het in een stofreservoir belandt. Je hebt dus geen stofzuigerzakken meer nodig. Om te weten of een stofzuiger zonder zak iets voor jou is, moet je weten hoe zo'n stofzuiger precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn. We leggen het je uit.

Hoe werkt een stofzuiger zonder zak?

Stofzuiger zonder zak

Een zakloze stofzuiger werkt met cyclonische technologie. De stofzuiger vangt het stof op in een stofreservoir en scheidt hierbij de lucht van het stof en vuil. Dit vuil blijft achter en de lucht stroomt verder door een filter. Hierna wordt het uitgeblazen. Dit type stofzuiger zuigt de lucht dus niet door het vuil heen zoals bij een stofzuiger met zak aan de orde is. Een vol stofreservoir beïnvloedt dus in veel mindere mate de zuigkracht.

Voor- en nadelen

Stofzuigers zonder zak hebben verschillende voordelen. Maar het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele nadelen. Ik vergelijk hier de voor- en nadelen vooral met een stofzuiger met zak.

  • Laag in energieverbruik.
  • Zuigkracht neemt niet af als het stofreservoir vol raakt.
  • Je bespaart geld op stofzuigerzakken.
  • Het legen van het stofreservoir is een stoffig klusje.
  • Het geluidsniveau is over het algemeen hoger.

Waarom zou ik een stofzuiger zonder zak willen?

Die vraag moet je zelf beantwoorden. Het hangt namelijk af van je eigen dagelijkse leefomgeving en andere behoeften. De 2 belangrijkste voordelen van een zakloze stofzuiger, zijn de constante zuigkracht en het besparen van kosten. Dit laatste komt doordat je geen stofzuigerzakken hoeft te kopen.

Constante zuigkracht

Constante zuigkracht zakloze stofzuigers

Waar een stofzuiger met zak op een gegeven moment meer vermogen nodig heeft om lucht door de steeds voller rakende stofzak te zuigen, kent een zakloze stofzuiger dit probleem niet. Dit betekent dat een vol stofreservoir nooit de zuigkracht van de stofzuiger beïnvloedt. Dit geeft niet alleen een constant energieverbruik, maar ook een lager energieverbruik. Fijn, want dit scheelt op jaarbasis aardig wat kosten.

Geen extra kosten

Geen extra kosten zakloze stofzuigers

Er zijn factoren die de frequentie waarop je je huis stofzuigt aanzienlijk beïnvloeden. Denk aan huisdieren bijvoorbeeld, of misschien wel een stofallergie. Hoe vaker je moet stofzuigen, hoe meer afval je verzamelt. Het handige aan zakloze stofzuigers is dat je dit afval gewoon tussentijds weggooit. Zo is het snel uit je leefomgeving. Bovendien bespaart je dit een hoop gedoe met stofzuigerzakken.

Stofzuiger met zak

Ben je allergisch of heb je huisdieren? Dan raad ik een stofzuiger met zak sneller aan dan een zakloze stofzuiger. De reden hiervoor is dat het legen van een stofreservoir zorgt voor opkomend stof. Dit is niet fijn als je hier allergisch voor bent. Daarnaast werkt een stofzuigerzak als extra filter. Dit is handig wanneer je huisdieren hebt, de geuren blijven namelijk ook in de zak. Wil je meer informatie over stofzuigers met zak? Lees dan de adviespagina.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.867 beoordelingen