The website is in Dutch. Would you like to translate it to English?


Geschreven door Nadie

Advies over strijksystemen

Met een strijksysteem strijk je zeer krachtig en snel je strijkgoed weg. Op deze pagina vertellen we je alle voordelen van een strijksysteem en geven we je tips waar je op kunt letten.

1. Waarom zou je kiezen voor een strijksysteem?

Een strijksysteem maakt strijken gemakkelijk en snel, daarbij voorkomt het valse plooien en doordruk van naden. Een strijksysteem heeft een actieve strijkplank met ingebouwde stoomgenerator. De actieve strijkplank beschikt over een aanzuig- en blaassysteem. De aanzuigfunctie fixeert de kleding op de strijktafel zodat het niet verschuift en zorgt ervoor dat het kledingstuk met stoom wordt doorgedrongen. De blaasfunctie creëert een luchtkussen tussen de strijkplank en het strijkijzer waarmee je delicate stoffen optimaal strijkt.

2. Hoe kun je het waterreservoir gemakkelijk bijvullen?

Een strijksysteem met afneembaar waterreservoir maakt het makkelijker om water bij te vullen. Zo hoef je geen waterkan te gebruiken en kun je het reservoir gewoon bij de kraan vullen. Ook is het reinigen van het reservoir hiermee gebruiksvriendelijker.

3. Waar kun je nog meer op letten?

Een strijksysteem met automatische uitschakeling is een hele geruststelling. Het systeem schakelt automatisch uit zodra deze een bepaalde tijd stil heeft gestaan. Dit is veiliger en bespaart ook energie. Heb je geen vaste plek voor het strijksysteem en wil je het regelmatig verplaatsen? Let dan ook op het gewicht van het systeem. Bekijk ook de stoomdruk van het strijksysteem. Hoe hoger deze is, hoe meer druk er uitgeoefend wordt op de kreuken en hoe makkelijker je deze gladstrijkt.

4. Hoe verleng je de levensduur van je strijksysteem?

Een strijksysteem heeft geen ingebouwd filter waardoor je 'm zelf zal moeten ontkalken. Dit kan met een waterfilter. Dit zorgt ervoor dat kalk uit het water wordt gefilterd zodat de levensduur van het strijksysteem aanzienlijk wordt verlengd.

Nadie
Artikel van:
Nadie
Strijkijzerspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.949 beoordelingen