The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Tips na aankoop van je beamer

Je hebt net een beamer gekocht. Ik heb een aantal tips op een rij gezet waarmee je de levensduur van je beamer aanzienlijk verlengt. Verder vind je in dit artikel tips voor het aansluiten en plaatsen van je beamer.

Tip 1: houd ruimte vrij

Zorg dat de beamer genoeg ruimte heeft om warmte af te voeren. Houd minimaal 10 centimeter vrij aan alle kanten en zet hem niet in een afgesloten, diepe of te krappe kast.

Tip 2: kijk uit voor oververhitting

Als je de beamer uitzet, koelt hij af. De ventilator zal hoorbaar sneller gaan draaien. Je kunt de beamer nu niet opnieuw aanzetten. Dat kan pas als hij is afgekoeld. Haal de stroom er ook niet af terwijl hij afkoelt, want dan heb je kans op oververhitting.

Tip 3: voorkom geluidsoverlast

Plaats de beamer niet te dicht bij je oren. Een beamer heeft een ventilator die geluid maakt. Het geluidsniveau is te vergelijken met dat van een moderne koelkast.

Tip 4: een lange kabel voor plafondmontage

Hang je de beamer op aan het plafond? Dan is de kans groot dat je een langere stroomkabel nodig hebt. De stroomkabel van de meeste beamers is slechts 1 meter lang.

Tip 5: gebruik een HDMI kabel

Voor de beste kwaliteit gebruik je een HDMI kabel om je bronnen als je Blu-ray speler, gameconsole of decoder aan te sluiten. Als je een kabel nodig hebt die 7 meter of langer is, zorg dan voor een kabel van goede kwaliteit.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.032 beoordelingen