The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Vergelijk Apple iPhone SE met Apple iPhone 8

Apple iPhone SE en Apple iPhone 8 lijken vanaf de buitenkant als 2 druppels water op elkaar. Maar aan de binnenkant is er in ieder geval één groot verschil: de processor. In dit artikel lees je alles over de overeenkomsten en verschillen tussen Apple iPhone SE en Apple iPhone 8.

Apple iPhone SE 128 GB Zwart

128 GB opslagcapaciteit | 4,7 inch LCD scherm | iOS 13
513,-
op voorraad
  • Dankzij de snelle A13 processor kan je toestel ook de zwaarste apps aan.
  • Maak scherpe foto's met de 12 megapixel camera met portretmodus.
  • Laad je iPhone SE eenvoudig zonder kabels op via draadloos opladen.
  • Het ontbreken van een ultragroothoek- en telelens maakt de camera minder veelzijdig.
  • Apple iPhone SE ontgrendel je met Touch ID. Face ID is niet beschikbaar op deze iPhone.

Refurbished iPhone 8

Met de komst van nieuwe iPhone modellen wordt Apple iPhone 8 niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple iPhone 8 alleen refurbished verkrijgbaar.

Vergelijk iPhone SE met iPhone 8

iPhone SE iPhone 8
Scherm 4.7 inch lcd Retina 4.7 inch lcd Retina
Afmetingen 13.8 x 6.7 x 0.7 cm 13.8 x 6.7 x 0.7 cm
Processor A13 Bionic chip A11 Bionic chip
Verwachte systeemupdates Tot en met 2026 Tot en met 2023
Camera achter 12 MP groothoeklens 12 MP groothoeklens
Camera voor 7 MP camera 7 MP camera
Waterbestendig IP67 (1 meter diepte voor 30 seconden) IP67 (1 meter diepte voor 30 seconden)
Kleuren Zwart, wit, RED Space Gray, goud en zilver
Opslagcapaciteit 64 GB, 128 GB en 256 GB 64 GB en 256 GB

Processor

iPhone SE RED

iPhone SE: A13 Bionic chip

Het grootste verschil tussen de 2 toestellen is de processor. iPhone SE 2 heeft de A13 Bionic chip met 3 GB RAM ingebouwd. Deze processor vinden we ook in iPhone 11 (Pro) terug. Dat betekent dat je op dit toestel razendsnel wisselt tussen apps en zware games speelt. De A13 bionic chip is daarnaast zuiniger, waardoor de batterij langer meegaat dan die van Apple iPhone 8.

iPhone 8 zilver

iPhone 8: A11 Bionic chip

De A11 Bionic chip met 2 GB RAM in Apple iPhone 8 is minder zuinig dan de processor die we in Apple iPhone SE vinden. Dat betekent dat de processor wat meer van de batterij vraagt dan bij het iPhone SE model. Bij het openen van apps en navigeren op internet is iPhone 8 daarnaast wat trager dan iPhone SE.

Camera

Camera iPhone SE

iPhone SE: meer camera functies

Ondanks dat iPhone SE en iPhone 8 dezelfde camera lenzen hebben, heeft iPhone SE meer camera opties. Dat komt door de ingebouwde A13 Bionic chip. Dankzij deze chip gebruik je onder andere Smart HD voor betere foto's bij slechte lichtomstandigheden. Daarnaast fotografeer je jouw vrienden in portretmodus. Dit maakt de camera veelzijdiger dan de camera op iPhone 8.

Camera iPhone 8

iPhone 8: zonder extra functies

Met de camera van Apple iPhone 8 maak je geen portretfoto's en is Smart HDR niet beschikbaar. Dat komt door de A11 processor; die maakt de extra camera functies niet mogelijk. De cameralens daarentegen is wel hetzelfde. Zo vind je op de achterkant een 12 megapixel camera en maak je video's in 4K kwaliteit.

Uitvoeringen

iPhone SE kleuren

iPhone SE: meer variatie in opslag

Apple iPhone SE is beschikbaar in de kleuren zwart, wit en RED. In tegenstelling tot de bezels van iPhone 8, zijn de bezels bij iPhone SE bij alle modellen zwart. De zwarte randen om het scherm geven een rustiger beeld voor je ogen. iPhone SE bestel je in 3 verschillende opslagcapaciteiten: 64 GB, 128 GB en 256 GB. Dit betekent dat Apple ten opzichte van Apple iPhone 8 de 128 variant heeft toegevoegd. Dat is een mooie tussenstap voor als je aan 64 GB niet genoeg hebt, maar 256 GB veel te veel is.

iPhone 8 kleuren

iPhone 8: zwarte en witte bezels

Bij Apple iPhone 8 kies je tussen 64 GB of 256 GB opslagcapaciteit. Voor een opslag van 128 GB kun je dus niet bij iPhone 8 terecht. Daarnaast is dit toestel in andere kleuren beschikbaar dan iPhone SE: Space Gray, goud en zilver. Alleen de Space Gray variant heeft zwarte bezels. De andere 2 kleuren hebben witte schermranden.

Conclusie

Apple iPhone SE en Apple iPhone 8 zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit. Apple iPhone SE heeft een krachtigere processor die het toestel sneller en zuiniger maakt. Daarnaast heeft deze iPhone dankzij die processor meer camera opties, zoals Smart HDR en portretmodus. Met iPhone SE weet je bovendien zeker dat je nog lang profiteert van de nieuwste software. Systeemupdates installeer je naar verwachting nog tot 2026 op iPhone SE. Voor iPhone 8 is dit naar verwachting tot 2023.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen