The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Standaard eigenschappen

Met een volautomatische espressomachine zet je met 1 druk op de knop een kop koffie. Dit kopje koffie wordt, dankzij de ingebouwde bonenmaler, gezet van versgemalen bonen. De koffie pas je eenvoudig aan naar jouw persoonlijke smaak. Je geeft bijvoorbeeld zelf aan welke kopgrootte je wilt en hoe sterk de koffie mag zijn. De maalgraad van de bonen stel je zelf in; van een grove tot fijne maling. Hoe fijner de maling, hoe intenser de smaak van je koffie wordt. Door vooraf de watertemperatuur in te stellen, bepaal je zelf hoe heet je jouw koffie drinkt. Zo smaakt een kop koffie altijd zoals jij hem het lekkerst vindt.

  • Met 1 druk op de knop een kop koffie
  • Koffie van versgemalen bonen
  • Sterkte en hoeveelheid pas je aan naar wens
  • Instelbare maalgraad en watertemperatuur

Cappuccino zetten

Wil jij graag een cappuccino of latte macchiato zetten met jouw volautomatische espressomachine? Dan heb je een espressomachine nodig met melksysteem. Er zijn 3 verschillende soorten systemen, namelijk; een melkreservoir, melkslang en stoompijpje. Bekijk hieronder de verschillen.

Melksystemen

Espressomachine met melkreservoir

Je zet met 1 druk op de knop een cappuccino of latte macchiato met een espressomachine met melkreservoir. Het melkreservoir is geïntegreerd in de machine, dus het neemt geen extra ruimte in beslag op je keukenblad. Houd de melk vers door het melkreservoir in de koelkast te bewaren.

Espressomachine met melkslang

De melkslang zorgt ervoor dat de melk automatisch wordt opgeschuimt en in jouw kopje beland. Hiervoor steek je de melkslang in een melkpak of los melkreservoir. Druk op de knop voor cappuccino of melkschuim en de machine gaat aan het werk.

Espressomachine met stoompijpje

Melk opschuimen met een stoompijpje vergt enige oefening. Je schuimt de melk handmatig op vanuit een kannetje en schenkt het daarna in je kopje. Het voordeel van het opschuimen van melk met een stoompijpje, is dat je veel invloed hebt op het eindresultaat.

Onderhoud

Het onderhouden van een volautomatische koffiemachine is niet alleen belangrijk voor de levensduur van het apparaat, maar ook voor de kwaliteit van de koffie. De koffiemachine dien je regelmatig door te spoelen en te ontkalken; hiermee voorkom je kalkaanslag in de leidingen. Door een waterfilter in het waterreservoir te plaatsen voorkom je kalkaanslag. Ook is het van belang om de zetgroep wekelijks schoon te spoelen en maandelijks in te smeren met vet. Heb je een koffiemachine met melksysteem? Dan reinig je deze dagelijks.

  • Wekelijks zetgroep afspoelen
  • Maandelijks leidingen doorspoelen
  • Maandelijks zetgroep smeren
  • Regelmatig ontkalken
  • Melksysteem reinigen

Inhoud waterreservoir & lekbak

Hoe groter het waterreservoir, hoe minder vaak je deze bijvult. De inhoud van een waterreservoir ligt tussen de 1,1 en 2,4 liter. Voor het zetten van 1 standaard kop koffie is ongeveer 0,2 liter water nodig. Daarbij verbruikt het koffieapparaat ook nog water voor het regelmatig doorspoelen van de leidingen. De lekbak leeg je regelmatig, zo voorkom je dat hij overstroomt. In dit geval geldt: hoe groter de lekbak, hoe minder vaak je hem hoeft te legen. Het doorspoelen van het apparaat nadat je een kop koffie hebt gezet is de grootste boosdoener. Als het spoelwater in de lekbak terecht komt raakt deze ongemerkt snel vol. Vang het water eventueel op in een beker, door deze na de zetbeurt onder de uitloop te plaatsen.

Inhoud bonenreservoir

Een groot bonenreservoir hoef je minder vaak bij te vullen dan een kleiner reservoir. De grootte van een bonenreservoir ligt tussen de 120 en 500 gram, waarbij 250 gram een gemiddelde inhoud is voor een 2 persoons huishouden waar dagelijks van een kop koffie wordt genoten. In dit voorbeeld vul je de bonen zo'n 1 keer per week bij en blijven ze lekker vers. Er zijn ook espressomachines met een dubbel bonenreservoir. Zo vul je het koffieapparaat met 2 boonsoorten en wissel je af tussen verschillende koffiesmaken.

Instelbare gebruikersprofielen

Wil jij extra snel een kop koffie zetten, precies volgens jouw recept? Kies dan voor een espressomachine met een persoonlijk instelbaar gebruikersprofiel. De door jou samengestelde koffierecepten sla je op onder jouw profiel. Afhankelijk van het aantal instelbare gebruikersprofielen doe je dit ook voor je vriendin, moeder of opa. Stel bijvoorbeeld zelf de sterkte, hoeveelheid, temperatuur en de koffie- en melkverhouding in. Zo zet je op ieder moment van de dag jouw favoriete kop koffie met 1 druk op de knop.

Heetwaterfunctie

Zet jij ook graag een kop thee met jouw koffiemachine? Kijk dan van te voren of de espressomachine beschikt over een heetwater functie. Hiermee zet je niet alleen gemakkelijk een kopje thee, je gebruikt het hete water ook om jouw kopje voor te verwarmen. Zo koelt een espresso minder snel af.

Siemens EQ vergelijken

Heb jij interesse in een Siemens EQ espressomachine, maar twijfel jij nog tussen de verschillende uitvoeringen? Via deze vergelijkingstabel zie je in 1 oogopslag de verschillen tussen de apparaten.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.537 beoordelingen