The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

5 redenen waarom ik een smartwatch nodig heb

Als ik om me heen kijk in de trein of op het terras pronken verschillende soorten smartwatches om menig pols. De één nog functioneler en hipper dan de ander. Maar wat is nu eigenlijk het nut van een smartwatch? Is zo'n slim horloge niet gewoon nóg een apparaat dat je `s avonds moet opladen? In dit artikel lees je de 5 belangrijkste redenen waarom je een smartwatch zou moeten aanschaffen.

1. Je bent snel op de hoogte van berichten en telefoontjes

bellen smartwatch

Hoe vaak haal jij op een dag je telefoon uit je broekzak voor het lezen van een bericht? Met een smartwatch om je pols zie je in 1 oogopslag of een bericht belangrijk is. Daarnaast is het bij verschillende smartwatches mogelijk om een telefoontje te weigeren. Hiervoor kun je soms zelfs een automatisch gegenereerd bericht instellen. Handig voor als je partner belt tijdens een vergadering. Pas op het moment dat je een bericht gaat beantwoorden of een telefoongesprek aangaat, komt je smartphone in het spel. Naast dat dit effciënter is, is het ook nog eens een stuk discreter. Op je telefoon kijken ziet er toch een stuk ongeïntresseerder uit dan wanneer je een blik werpt op je horloge.

2. Je vergeet nooit meer een belangrijke afspraak

agenda smartwatch

Drukke dag voor de boeg? Tijdens zo'n dag is het handig om te weten welke afspraken op de planning staan. Bij besturingssystemen van smartwatches, zoals bij WatchOS of Tizen, is het mogelijk om de agenda van je smartphone en computer te synchroniseren met je smartwatch. Wil je die ene belangrijke sportles niet missen doordat je te lang op je werk zit? Laat je smartwatch je aan dit soort dingen herinneren door bijvoorbeeld een trilling in te stellen. Je smartwatch geeft dan aan wanneer het tijd is om op te staan uit je bureaustoel.

3. Je wordt bewust gemaakt van je leefpatroon

stappen smartwatch

Bijna alle smartwatches beschikken over een stappenteller. Zit je nog niet aan je dagelijks gewenste stappen? Dan ga je toch gewoon lopend naar de supermarkt in plaats van met de auto. Ook een hartslagmeter, calorieënteller, afstandsmeter en een slaapsensor, maken steeds vaker deel uit van het pakket van smartwatches. We hebben deze functies ook al gezien op smartphones, maar zodra je je telefoon even niet in je broekzak hebt zitten, stoppen de tellers. Het handige van de smartwatch is dat je hem de hele dag door draagt.

4. Je navigeert gemakkelijk van A naar B

navigeren smartwatch

Deze GPS functie geeft je het gevoel alsof je rechtstreeks uit een James Bond film gestapt bent. Wanneer je smartwatch is voorzien van GPS, zie je in 1 oogopslag gemakkelijk of je links of rechtsaf moet. Zonder dat je tegen een lantaarnpaal aan loopt en vervolgens je dure smartphone laat vallen. Of op de fiets moeilijk moet doen met het vasthouden van je telefoon. Met (gesproken) aanwijzingen of trilsignalen word je aan de hand genomen om zo snel mogelijk op je bestemming te arriveren.

5. Je zet gemakkelijk je favoriete muziek op

muziek smartwatch

In de trein naar je werk je favoriete afspeellijst luisteren? Met een smartwatch bedien je jouw muziek vanaf je pols. Skip dus dat ene nummer waar je even geen zin in hebt of pas het volume gemakkelijk aan. Je telefoon laat je ondertussen gewoon in je tas zitten. Sla wel eerst de muziek op je telefoon op. Ga je tijdens het hardlopen net een stukje harder wanneer je muziek op hebt? Met het sporten is een telefoon maar onhandig. Steeds meer smartwatches hebben een geïntegreerde muziekspeler. In dat geval sla je je muziek op in het interne geheugen van de smartwatch. Hiervoor heb je minimaal 1 GB intern geheugen nodig. Verbind je smartwatch met Bluetooth oortjes, en laat je telefoon gewoon thuis liggen.

Conclusie

Of je nu je berichten wilt monitoren, op tijd bij belangrijke afspraken wilt aankomen, bewust wilt zijn van je leefpatroon of gewoon een muziekje wilt luisteren, met een smartwatch regel je het allemaal binnen 1 (letterlijke) handomdraai. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het tonen van de tijd op het horloge. Kortom: de mogelijkheden zijn enorm en in de toekomst zal dit alleen maar uitbreiden. Je zal mij niet horen zeggen dat je het zonder een smartwatch allemaal niet redt, maar een smartwatch maakt het leven wél een stuk gemakkelijker.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen