The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Android for Work: wat is het en wat kan ik ermee?

Android for Work is een platform speciaal voor de zakelijke gebruiker. Met dit platform is het heel eenvoudig om werk en privé gescheiden te houden op je Android smartphone. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende functies van Android for Work.

Wat is Android for Work?

Android zakelijk

Android for Work is een platform binnen het Android besturingssysteem, gericht op de zakelijke gebruiker. Om het te kunnen gebruiken dient een IT- beheerder binnen je bedrijf contact op te nemen met Google. Vervolgens installeert de IT beheerder de software via de Android for Work app op verschillende smartphones. De belangrijkste onderdelen van Android for Work zijn Work Profiles, Google Play for Work en speciale productiviteitsapps.

Work Profiles

Google Play for Work

Zodra Android for Work geïnstalleerd is op je smartphone maak je gebruik van Work Profiles. Het principe is simpel: je maakt een apart werk- en privéprofiel aan. Zo houd je zakelijke en persoonlijke gegevens gescheiden op één telefoon. De IT-beheerder beheert het zakelijke gedeelte en heeft verder niets te maken met het privéprofiel. Omdat je zakelijk en privé elkaar zo altijd bij de hand, hoeven werknemers niet constant met 2 telefoons rond te lopen.

Google Play for Work

Android zakelijk apps

Google Play for Work is de zakelijke app store van Android. De apps die je hier vindt zijn door Google veilig bevonden voor zakelijk gebruik. Bovendien kan de IT-beheerder zelf apps wel of niet toestaan of richting de accounts van werknemers pushen. Voor medewerkers werkt Google Play for Work hetzelfde als de normale Google Play Store. Kortom: de IT-beheerder bepaalt welke apps er gedownload mogen of moeten worden. Medewerkers kunnen deze apps dan, al dan niet verplicht, zelf downloaden.

Productiviteitsapps

Android zakelijk apps

Als bedrijf wil je dat je medewerkers altijd en overal productief zijn. Android for Work biedt een collectie productiviteitsapps waarmee medewerkers ook onderweg kunnen werken. Dit zijn apps als e-mail, contacten en agenda, die stuk voor stuk Exchange en Notes ondersteunen. Ook de mogelijkheid om documenten te bewerken is aanwezig. De documenten bewaar je eenvoudig in de cloud. Zo is een medewerker niet gebonden aan een vaste werkplek. Deze apps zijn standaard geïnstalleerd op het Android for Work platform.

Welke smartphones zijn geschikt?

Welke smartphone Android for Work

Android for Work gebruik je op smartphones met Android 5.0 of hoger. Vandaag de dag is vrijwel elke verkrijgbare Android smartphone uitgerust met de geschikte software versie. Benieuwd welke merken toestellen beschikken over Android? Dat is makkelijk onthouden: elk merk, behalve Apple. Je hebt dus ruime keuze voor een merk smartphone: van Samsung tot Nokia en van Huawei tot Motorola.

Contact

Heb je vragen over Android for Work of wil je graag Android smartphones kopen voor je werknemers? Neem dan contact op met Coolblue Zakelijk. We helpen je graag aan de beste oplossing voor jou en je bedrijf.

  • Telefoon: 03 808 27 44
  • Mail: zakelijkadvies@coolblue.be


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.273 beoordelingen