The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lieze

Wat is een energiezuinige dampkap?

We noemen een dampkap energiezuinig als hij energieklasse A+ of hoger heeft. Een dampkap in deze klasse verbruikt de minste stroom en bespaart je hierdoor tot wel € 24,- per jaar aan energiekosten. Over een levensduur van 10 jaar kan de besparing oplopen tot wel € 240,-. De energieklasse van een dampkap vind je op het energielabel.

Zuinig bij energieklasse A+ of hoger

Energiezuinige afzuigkap energielabel

Een dampkap is energiezuinig als hij energieklasse A+ of hoger heeft. Hoe meer plusjes, hoe energiezuiniger de dampkap. Op dit moment heeft de zuinigste dampkap energieklasse A++, maar omdat de ontwikkelingen doorgaan, is de hoogste klasse in 2021 A+++.

Kost slechts € 6,- aan energiekosten per jaar

Energiezuinige afzuigkap

Een energiezuinige A++ dampkap kost gemiddeld € 6,- aan energiekosten per jaar. Ter vergelijking: een niet-zuinige dampkap met energieklasse E kost gemiddeld € 30,- per jaar. Aangezien een dampkap flink wat jaren meegaat, bespaar je gedurende de levensduur een mooi bedrag.

Bespaart € 24,- aan energiekosten per jaar

Besparing energiezuinige afzuigkap

Met een energiezuinige A++ dampkap bespaar je tot € 24,- per jaar aan energiekosten in vergelijking met een niet-zuinige E dampkap. Stel: je dampkap gaat 10 jaar mee. Over de levensduur bespaar je dan € 240,-. In vergelijking met de gemiddelde energieklasse B, bespaart een A++ dampkap € 10,- per jaar en € 100,- over de levensduur aan energiekosten.

Energieklasse en verbruik op energielabel

Energieklasse en wattage op energielabel afzuigkap

Wil jij weten welke energieklasse een dampkap heeft? Kijk dan op het energielabel. Hier staat ook hoeveel wattage de dampkap en verlichting per jaar aan stroom verbruiken. Voor de berekening gaat men uit van 60 minuten afzuigen en 120 minuten verlichting per dag.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.256 beoordelingen