The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Levi

Wat is een kledingstomer en wat heb je eraan?

Kledingstomers maken met hete stoom je kleding fris en kreukvrij. Er zijn verschillende soorten kledingstomers. Afhankelijk van hoe je hem gebruikt, bepaal je welke kledingstomer de beste keuze voor jou is. Zo neem je handstomers gemakkelijk mee op reis of kies je een kledingstomer met standaard als je meerdere kledingstukken achter elkaar wil stomen.

Wat is een kledingstomer?

Philips pantalon stomen

Een kledingstomer is een apparaat waarmee je snel en gemakkelijk kreukels uit je kleding stoomt. We onderscheiden 2 soorten kledingstomers: handstomers en kledingstomers met standaard. Een kledingstomer is in veel gevallen geen complete vervanging voor je strijkijzer. Zo verwijder je met een handstomer geen hardnekkige kreukels, omdat de continue stoomproductie over het algemeen te laag is. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de kledingstomer gebruikt. Zo weet je zeker dat je het juiste product in huis haalt.

Wat houdt die stoomproductie eigenlijk in?

De stoomproductie is de hoeveelheid stoom die een strijkijzer of kledingstomer afgeeft. Des te hoger de stoomproductie, des te krachtiger het apparaat is. Zo is een kledingstomer met een hoge stoomproductie geschikter voor dikke stoffen. Voor het verwijderen van lichte kreukels raden we een continue stoomproductie van minstens 30 gram per minuut aan. Ben je op zoek naar een apparaat dat ook hardnekkige kreukels eenvoudig verwijdert? Overweeg dan een strijkijzer. Deze hebben over het algemeen een veel hogere stoomproductie dan kledingstomers.

Waarvoor gebruik je een handstomer?

Kledingstomer bank stomen

De stoomproductie van handstomers is te laag om hardnekkige kreukels te verwijderen. Wel is hij erg geschikt voor het opfrissen van dunne stoffen zoals linnen en katoen. Hij rekent namelijk snel af met lichte kreukels en de opwarmtijd is kort. Zo stoom je vlak voordat je uit huis gaat nog even je overhemd zodat je tiptop voor de dag komt. Handstomers neem je vanwege het kleine formaat gemakkelijk mee op reis.

Waarvoor gebruik je een kledingstomer met standaard?

Kledingstomer met standaard

Voor het stomen van meerdere kledingstukken achter elkaar gebruik je een kledingstomer met standaard. Deze hebben een groot waterreservoir dat je niet vaak hoeft bij te vullen. Ook ligt de stoomproductie hoger, wat ze geschikter maakt voor dikke stoffen. Vaak beschikken kledingstomers met standaard ook over specifieke stoomtoepassingen voor bijvoorbeeld zijde en wol. Dit maakt ze ook erg geschikt voor professioneel gebruik.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen