The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat is een lifestyle tv?

Vind je het belangrijk dat een tv in je interieur past? Dan is een lifestyle tv iets voor jou. Lifestyle, ofwel design tv’s hebben een bijzonder ontwerp of handige functies, waardoor ze opvallen of juist naadloos opgaan in je woonkamer. Op deze pagina lichten we alle eigenschappen van een lifestyle tv uit.

Een toevoeging aan je interieur

Lifestyle tv’s zijn op diverse manieren een toevoeging aan je interieur. Zo lijkt The Frame op een schilderij of fotolijst en verlicht een Ambilight tv je muur in de kleuren van het beeld. Denk ook aan tv’s met accessoires die voor een nette tv opstelling zorgen, zoals de One Connect Box. Hiermee plaats je alle apparaten en kabels uit het zicht. Om je te helpen bij je keuze, hebben onze specialisten een aantal tips geselecteerd.

The Frame, The Serif en The Sero: ultieme design tv's

Samsung The Frame

The Frame

Je hangt de Samsung The Frame als een kunstwerk aan de muur. In plaats van een doorsnee zwarte rand heeft deze tv een stijlvolle lijst. Je hebt de keuze uit diverse houten of metalen uitvoeringen. Wanneer je er een aantal echte fotolijsten of schilderijen naast plaatst, heb je nauwelijks door dat er een tv in je kamer hangt. Dankzij de Art Mode gaat de tv helemaal op in je interieur. Hiermee toon je één van de duizenden kunstwerken op het scherm, van klassieke schilderijen tot moderne foto’s.

Samsung The Serif

The Serif

De Samsung The Serif is ontworpen door de Bouroullec broers. Zij gaven de tv een stijlvol design dat er vanaf de zijkant uitziet als een schreefletter I. Gecombineerd met de slanke poten is de tv een echte blikvanger. Net als de andere Samsung QLED tv’s heeft deze tv de Ambient Mode, waarmee je foto’s of interactieve beelden bekijkt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een klok of een raam waarop regendruppels verschijnen als het buiten ook regent. Zo staat er nooit een zwart scherm in je kamer.

Samsung The Sero

The Sero

Met de Samsung The Sero werken je smartphone en televisie optimaal samen. The Sero gebruik je namelijk zowel liggend als staand. Wanneer je je smartphone koppelt met The Sero, roteert de tv met je telefoon mee. Zo gebruik je apps en bekijk je verticale video’s op een groot scherm. In de liggende stand kijk je natuurlijk gewoon live tv, films en series. Je hebt dankzij de strakke voet van The Sero ook een stijlvolle tv in je interieur.

Lifestyle technieken

Philips Ambilight

Ambilight

Met een Ambilight tv vergroot je jouw kijkbeleving tot buiten het beeld. Bij deze tv’s zitten er lampen aan de zijkant, bovenkant en soms ook aan de onderkant van het scherm. Deze lampen verlichten de muur achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit ziet er niet alleen bijzonder uit, maar heeft ook een rustgevend effect op je ogen als je in het donker kijkt.

Draaibare voet

Draaibare voet

Kijk je vanaf verschillende posities naar de tv, zoals je bank en eettafel? Dan is een tv met een draaibare voet iets voor jou. Je richt deze tv's gemakkelijk naar links of rechts, zodat je altijd het beste zicht op het scherm hebt. Dit biedt een aantal voordelen vergeleken met een draaibare muurbeugel. Zo verplaats je de tv gemakkelijk en hoef je geen gaten in de muur te boren.

Ingebouwde soundbar

Ingebouwde soundbar

Moderne tv’s worden steeds platter. Hoewel dit er stijlvol uitziet, is er ook een nadeel aan verbonden: er is minder ruimte voor goede speakers. Als gevolg valt de geluidskwaliteit vaak tegen. Een losse soundbar is een oplossing, maar neemt meer ruimte in en zorgt voor extra kabels. Daarom is een tv met een ingebouwde soundbar een handige alles-in-één oplossing. De soundbar is meestal ontwikkeld door een gespecialiseerde audiofabrikant en afgestemd op het design van de tv.

Sony Acoustic Surface

Acoustic Surface

Als alternatief voor een soundbar heeft Sony de Acoustic Surface techniek ontwikkeld. Hierbij zitten de speakers niet in de rand, maar aan de achterkant van het scherm. De rand kan daardoor extra dun blijven. Door de plaatsing van de speakers komt het geluid echt uit het scherm. Wanneer een actrice rechts van het scherm praat, lijkt het alsof haar stem uit haar mond komt. In de voet van de tv zit een subwoofer die diepe bastonen produceert, zodat spannende effecten tot leven komen.

Lifestyle accessoires

Samsung One Connect Box

One Connect Box

Bij een nette tv opstelling hoort natuurlijk geen wirwar aan kabels. Samsung biedt hier met de One Connect Box een slimme oplossing voor. Je sluit dit kastje aan op al je apparaten, zoals je Blu-ray speler en spelcomputer. Daarna verbind je hem via één transparante kabel met de tv. Op deze manier werk je alle apparaten en kabels netjes uit het zicht. De Box vanaf 2019 heeft zelfs een ingang voor het stopcontact, waardoor er ook geen stroomkabel uit de tv loopt.

Samsung One Remote

One Remote

De meeste Samsung tv’s worden geleverd met de One Remote. Met deze afstandsbediening bedien je zowel de tv als alle aangesloten apparaten. Zo neem je afscheid van een tafel of lade vol afstandsbedieningen. De One Remote is beschikbaar in diverse uitvoeringen, van wit plastic tot glanzend metaal. Welke je krijgt, verschilt per tv. Elke afstandsbediening heeft een minimalistische vormgeving en zorgt door het kleine aantal knoppen voor veel gebruiksgemak.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen