The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jonna

Garmin Pay: wat is het en hoe werkt het?

Eind oktober 2018 introduceerde Garmin samen met Mastercard en FitPay de betaaldienst Garmin Pay in België. Wanneer je een betaalpas hebt van één van de deelnemende Europese banken, dan heb je dankzij Garmin Pay de mogelijkheid om contactloos te betalen met je Garmin smartwatch. Wat het is en hoe het precies werkt lees je in dit artikel.

Wat is Garmin Pay?

Vrouw Garmin Pay horloge

Met Garmin Pay betaal je contactloos via je Garmin smartwatch. Garmin Pay werd voor het eerst in november 2017 aangekondigd, maar was nog niet in België beschikbaar. Sinds oktober 2018 is dat dus wel mogelijk. Een voorwaarde hiervoor is dat je wel een betaalpas moet hebben van één van de deelnemende banken. Op dit moment zijn dat BNP, Fintro, Hello Bank! of KBC.

Hoe werkt Garmin Pay?

Garmin Pay

Stap 1 is het activeren van je betaalpas in de bankieren app op je smartphone. Vervolgens dien je je betaalpas ook te koppelen in de Garmin Connect app op je smartphone, via de optie 'Maak een portemonnee aan'. Nu is je betaalpas gekoppeld aan je Garmin smartwatch en heb je de mogelijkheid om te betalen met de smartwatch. De eerste keer dat je wilt afrekenen, houd je de activatieknop van je smartwatch ingedrukt en selecteer je het Wallet icoon. Toets dan je pincode in. Het groene vinkje op je smartwatch geeft aan dat je betaling is gelukt. De volgende keer hou je alleen je horloge voor het pinautomaat om te betalen.

Met welk Garmin horloge kan ik betalen?

Garmin Pay horloges

Om contactloos te betalen, moet het horloge over een NFC chip beschikken. De volgende horloges hebben dit.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen