The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Caitlin

Welk vulgewicht heeft je droogkast nodig?

Om al je natte was in één keer te drogen, heb je een droogkast nodig met het juiste vulgewicht. Per huishouden raden we een ander vulgewicht aan. Je leest hier hoe ruim je trommel moet zijn, zodat alles in je droogkast past. Houd hierbij rekening met het vulgewicht van je wasmachine.

Vulgewicht wasdroger kiezen

Vulgewicht kiezen

Je kiest gemakkelijk de juiste hoeveelheid vulgewicht voor je droger door naar je dagelijkse wasbeurten te kijken:

  • Veel kleine hoeveelheden: 7 kilogram
  • Kleine en grotere hoeveelheden: 8 kilogram
  • Grote hoeveelheden of stukken was: 9 kilogram of meer

Veel kleine hoeveelheden: 7 kilogram

7 kilogram vulgewicht

Woon je alleen en droog je alleen kleine wasjes? Dan is 7 kilogram droogcapaciteit voldoende voor jou. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je alleen woont. Ga je binnenkort samenwonen of droog je liever grotere hoeveelheden was in één keer? Dan past een hoger vulgewicht beter bij jou.

Kleine en grotere hoeveelheden: 8 kilogram

8 kilogram was

Als je naast je normale wasbeurten soms ook grotere ladingen droogt, is 8 kilogram een goed vulgewicht voor jou. Zo droog je ook af en toe het beddengoed van 2 of 3 personen. Dankzij de beladings- en vochtigheidssensor droog je nooit te lang. Zo verbruik je bij kleine hoeveelheden nooit meer energie dan je nodig hebt. Spaar je regelmatig de was op van de hele week? Dan is een grotere automaat beter.

Grote hoeveelheden of stukken was: 9 kilogram of meer

9 kilogram was

Wanneer je regelmatig grote ladingen wasgoed in één keer wilt drogen, is een droogkast van 9 kilogram of meer een goede keuze. Zo past het wasgoed van de hele week of een lading beddengoed in één keer in de trommel. Door de beladings- en vochtigheidssensor stopt het programma precies wanneer je was droog is. Hierdoor droog je gerust kleine ladingen was, zonder te veel energie te verbruiken. We raden deze droogkasten aan vanaf 2 personen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen