The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Wat is IPL ontharing en hoe werkt het?

Met een IPL apparaat breng je jouw haargroei tijdelijk in ruststand met lichtflitsen. IPL is een afkorting voor Intense Pulsed Light, wat vertaald 'intens kort licht' betekent. Je creëert hiermee pijnloos een langdurig gladde huid, zonder dat je een scheermesje of epilator gebruikt. In dit artikel nemen we je mee in de techniek van IPL ontharing, de werking van het apparaat en de behandelingen.

Wat is IPL ontharing?

Wat is IPL ontharing

Een IPL apparaat werkt met korte lichtflitsen. Deze lichtflitsen bereiken de haarzakjes onder je huid. Het haar bevat pigment, wat het licht absorbeert en in warmte omzet. Deze warmte brengt de haarzakjes op den duur in een rustfase. Je pakt de haargroei zo bij de wortel aan, wat betekent dat jouw lichaamshaar voor een aantal maanden niet teruggroeit. Hierdoor geniet jij maandenlang van een gladde, haarvrije huid, zonder dat je in de weer gaat met een scheermesje of epilator. Dit maakt ontharen met IPL een makkelijke en veilige onthaarmethode.

Is IPL veilig?

Behandelplan IPL

Ontharen met IPL is veilig, pijnloos en niet schadelijk voor je huid. Wel is het belangrijk dat je de juiste instellingen gebruikt en het aangeraden behandelplan volgt. De meeste IPL apparaten helpen je hierbij met een smartphone app en sensor. Hierdoor weet je precies welke instelling je moet gebruiken en wanneer het weer tijd is voor een behandeling. Daarnaast beschikken de meeste apparaten over een veiligheidssysteem en uv filter. Dankzij het veiligheidssysteem flitst het apparaat alleen wanneer deze contact maakt met je huid. Het uv filter beschermt je huid tegen schadelijke uv straling.

Hoe werken de behandelingen met IPL?

Behandeling IPL

Nadat je jouw IPL apparaat met je smartphone koppelt, ontvang je een behandelplan. De eerste behandelingen in het plan vallen onder de opstartfase. Je herhaalt deze behandelingen afhankelijk van jouw haargroei per week of per 2 weken, tussen de 4 en 12 keer. Eén behandeling duurt ongeveer 20 minuten, dus je bent snel klaar. Zodra de haartjes niet meer teruggroeien, begint de onderhoudsfase. In deze fase gebruik je het IPL apparaat om de 4 tot 8 weken. Dit is opnieuw een schatting en verschilt per persoon en per lichaamsdeel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen