The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je het juiste IPL apparaat?

Je bent op zoek naar een IPL licht ontharing apparaat, maar je weet niet precies welk apparaat bij jou past. Het is belangrijk dat je een apparaat kiest dat geschikt is voor jouw haar- en huidskleur. Ook is het handig om te bepalen voor welke lichaamsdelen je het apparaat wil gebruiken. Het ene apparaat heeft namelijk meer opzetstukken dan de ander.

IPL apparaat kiezen

Licht ontharing apparaat kiezen

Er zijn verschillende soorten IPL licht ontharing apparaten, die onderling veel op elkaar lijken. Vraag jezelf het volgende af om het juiste IPL apparaat voor jou te kiezen:

  • Op welke haar- en huidskleur wil je het apparaat gebruiken?
  • Welke lichaamsdelen wil je ontharen?
  • Hoe lang wil je het apparaat gebruiken?
  • Wil je een bedraad of draadloos model?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Op welke haar- en huidskleur wil je het apparaat gebruiken?

Haar- en huidskleur tabel IPL

De meeste IPL apparaten zijn effectief op natuurlijk donkerblond tot zwart haar. Heb je lichtblond, wit, oranje, rood of grijs haar, dan kies je uit een kleinere selectie apparaten. Qua huidtypes zijn de meeste IPL apparaten geschikt voor een witte, beige, lichtbruine of middenbruine huid. Heb je een donkerbruine tot zwarte huid, ook dan kies je uit een kleinere selectie. Per apparaat staat dit duidelijk aangegeven in een tabel, zoals je op deze afbeelding ziet.

Welke lichaamsdelen wil je ontharen?

IPL ontharing apparaat kiezen

Alle IPL licht ontharing apparaten hebben een opzetstuk dat geschikt is voor je armen, benen, rug en buik. Dit lichtvenster is met een oppervlakte van 4 vierkante centimeter redelijk groot. Wil je kleinere lichaamsdelen zoals je bikinilijn, oksels of delen van je gezicht ontharen? Kies dan voor een IPL apparaat met opzetstukken met een lichtvenster van ongeveer 2 vierkante centimeter. Philips apparaten werken daarnaast met speciaal afgeronde opzetstukken en extra filters, speciaal voor je bikinilijn, oksels of gezicht.

Hoe lang wil je het apparaat gebruiken?

Levensduur IPL apparaat

Het aantal flitsen zegt iets over hoe lang je het apparaat kunt gebruiken. De meeste IPL ontharing apparaten beschikken over 250.000 flitsen. Hiermee onthaar je ongeveer 20 jaar. Hoe luxer het model, hoe meer flitsen het apparaat bevat. Sommige apparaten beschikken bijvoorbeeld over 400.000 of 500.000 flitsen, waarmee je meer dan 20 jaar jouw huid onthaart.

Wil je een bedraad of draadloos model?

Bedraad of draadloos IPL apparaat

Een IPL apparaat met een oplaadbare accu werkt volledig draadloos. Het voordeel hiervan is dat je volledige bewegingsvrijheid hebt tijdens het ontharen. Is de accu leeg, dan gebruik je hem ook gemakkelijk aan het snoer. Kies je een apparaat dat werkt op netstroom, zorg dan dat je altijd in de buurt van een stopcontact bent. Je hebt minder bewegingsvrijheid, maar nooit het risico van een lege accu.

Welke accessoires heb je nodig?

Accessoires IPL apparaat

Voordat je begint met het IPL licht ontharing apparaat, scheer je de oppervlaktes waarop je het apparaat wil gebruiken. Hiervoor zijn accessoires zoals een ladyshave, bikinitrimmer of pentrimmer geschikt. Na het ontharen met een IPL apparaat kan je huid trekkerig aanvoelen. Voor het verzorgen van je huid raden we je dan ook aan dat je parfumvrije bodylotion of crème aanschaft. Om je huid tussen de behandelingen goed te beschermen tegen de zon, is het tot slot handig als je zonnebrand met minimaal factor 30 in huis haalt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback