The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is NFC?

Met NFC (Near Field Communication) wissel je veilig en snel gegevens uit. Het is vergelijkbaar met bluetooth, maar het bereik is minder groot. Met een smartphone met NFC is het mogelijk om bijvoorbeeld contactloos te betalen of de klantenkaart van je favoriete winkel op je smartphone over te zetten. In dit artikel leggen we uit hoe NFC werkt en wat je ermee doet.

Wat is NFC?

Wat is NFC?

NFC staat voor Near Field Communication. Het maximum bereik om gegevens uit te wisselen is beperkt tot 10 centimeter. Vergeleken met Bluetooth gaan hierdoor minder gegevens verloren, omdat NFC verbindingen elkaar niet snel zullen verstoren. Bovendien is er minder tijd nodig om verbinding te maken en verbruikt het minder energie. Met NFC versleutel je vertrouwelijke gegevens, waardoor je ze zorgeloos verzendt. Is je telefoon gestolen? Dankzij de NFC chip kan hij via GPS opgespoord worden.

Betalen met NFC

Contactloos betalen doe je misschien al met je pinpas, maar het kan ook met je smartphone. Nagenoeg alle banken hebben een app waarmee je mobiel kunt betalen. Waarom is contactloos betalen met je telefoon handig? Stel je wilt betalen een tankstation. Even je toestel bij het pinapparaat houden, en je zit razendsnel weer op de snelweg. Apple Pay werkt ondertussen in Nederland, waardoor je ook als iPhone gebruiker snel en gemakkelijk met je telefoon betaalt.

NFC tags

NFC tags

Je gebruikt NFC niet enkel om gegevens of geld van het ene apparaat naar het andere te sturen of je smartphone aan je speaker te koppelen. Met zogenaamde NFC tags zijn de mogelijkheden veel uitgebreider. Zo'n tag in je auto geeft je smartphone bijvoorbeeld het signaal om Bluetooth en GPS in te schakelen. Of wat dacht je van klantenkaarten die via NFC kunnen worden gescand? Geen gedoe met kaartjes in je portemonnee. Je smartphone heb je altijd bij.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen