The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Welk werkgeheugen past in mijn laptop?

Ben je op zoek naar extra RAM-geheugen om je laptop sneller te maken? Controleer dan goed of er DDR3 of DDR4 intern geheugen in je laptop past. Kies daarnaast altijd een SODIMM. Deze modules hebben een kleiner formaat en zijn ontwikkeld voor een laptop.

Waar moet ik op letten bij het kopen van laptop geheugen?

In een laptop is minder ruimte voor computeronderdelen dan in een desktop computer. Daarom is ook het werkgeheugen voor je laptop compacter van formaat. Dit compacte RAM-geheugen heet SODIMM. Ben je op zoek naar laptop werkgeheugen? Kies dan altijd voor dit type module.

Welk type RAM-geheugen plaats ik in mijn Windows laptop?

De tweede keuze die je moet maken is het type geheugen. In laptops van de laatste 10 jaar vind je DDR3 of DDR4 geheugen. Omdat deze types intern geheugen niet compatibel zijn, dien je het juiste type geheugen te kopen. Je achterhaalt dit type zonder je laptop open te maken door een externe app als CPU-Z te installeren en hierin naar 'Memory' te gaan.

Welk type RAM-geheugen plaats ik in mijn MacBook?

Bij een MacBook achterhaal je het type werkgeheugen eenvoudig. Je doet dit door linksboven op het Apple logo te klikken en vervolgens naar 'Over deze Mac' te gaan. Hier vind je het type werkgeheugen dat nu is geïnstalleerd.

Uhro
Artikel van:
Uhro Componentenspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.222 beoordelingen