The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Gesponsord artikel

Alles over Samsung tv's

Samsung heeft haar aanbod van televisies opgedeeld in QLED, QLED 8K en UHD-FHD toestellen. Hieronder leggen we je uit wat de verschillen tussen deze toestellen zijn.

QLED

Samsung QLED

De meest recente Samsung QLED tv's vormen het topsegment van Samsung. Alle QLED tv's hebben een verbeterde Quantum dot display: een scherm met een extra laag nanokristallen. Hierdoor bereiken ze een kleurvolume van 100%. Dit levert een extra realistische beeldweergave op. Naast het grote kleurbereik, bieden de QLED's een hogere helderheid. Ook in een felverlichte kamer. Ze hebben namelijk een maximale helderheid van 1500 tot 2000 cd/m2. Bij de SUHD tv's is dit maximaal 1000 cd/m2.

QLED 8K

QLED 8K

Voor de scherpste beeldkwaliteit kies je een QLED 8K televisie. De 8K resolutie is 4 keer scherper dan 4K en 16 keer scherper dan Full HD. Er zijn nog weinig 8K video's beschikbaar, maar hiervoor biedt AI Upscaling een slimme oplossing. Deze functie schaalt de beeldkwaliteit van beelden automatisch op. Zo worden de details van je films, series of vakantievideo's extra scherp getoond.

Premium UHD

Premium UHD Samsung

Door de Dynamic Crystal Color techniek hebben de beelden dynamische en kristalheldere kleuren. Dit levert levendige beelden op. De Premium UHD modellen hebben een maximale helderheid van maximaal 1000 cd/m2. De donkere delen van het beeld worden gecreëerd door een combinatie van Local Dimming en een speciale laag op het scherm die reflecties vermindert. Door de accurate zwartweergave en het grote contrast zie je ook tijdens donkere scènes veel details.

UHD

UHD Samsung

Dankzij de Active Crystal Color techniek hebben de UHD modellen 20% meer kleurbereik dan de Full HD voorgangers. Hierdoor worden kleuren nog realistischer weergegeven. De Local Dimming techniek zorgt voor een optimale zwartweergave, kleuren, lichtsterkte en scherpte. Hierdoor heb je extra scherpe beelden. Samsungs KS (UHD) modellen hebben net als de QLED tv's een Quantum dot paneel. Zo beschikken ook de UHD tv's over de HDR technologie. Oftewel, je mag rekenen op meer details. Meer weten over HDR?

Full HD

Full HD Samsung

Een fragment met Full HD kwaliteit is vijf keer scherper dan wanneer het beeld de HD Ready resolutie heeft. Zo beschikken de meeste modellen over de Wide Colour Enhancer techniek van Samsung. Met deze techniek heeft het beeld veel detail en kleuren. De Full HD tv's beschikken allemaal over smart tv waarmee je toegang hebt tot apps en online video's zoals Netflix en YouTube.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 8.550 beoordelingen