The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

3 tips om de opslagcapaciteit van je laptop te vergroten

De opslagcapaciteit van je laptop is helaas niet oneindig. Er komt een moment dat je laptop vol is. Om extra opslagruimte te creëren heb je gelukkig genoeg opties. Denk aan een externe harde schijf, cloudopslag of een extra schijf die je in je laptop inbouwt. Wij geven je 3 tips hoe je de opslagcapaciteit van je laptop uitbreidt.

Aan de slag met de opslagcapaciteit

Laptop met extra opslagruimte in de vorm van een harde schijf.

Je hebt 3 verschillende opties om de opslagruimte van je laptop te vergroten. Let er wel op dat niet alle opties mogelijk zijn op alle soorten laptops.

Tip 1. Gebruik cloudopslag Tip 2. Sluit een externe schijf aan Tip 3. Bouw extra opslag in je laptop

Tip 1: gebruik cloudopslag

Verschillende soorten cloudopslag.

De eenvoudigste manier om extra opslag op je laptop te creëren, is met behulp van cloudopslag. Als je data bewaart in de cloud staat deze niet fysiek op een schijf, maar opgeslagen op een server. Het voordeel is dat je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden in de cloud, mits je verbonden bent met internet. Bovendien is cloudopslag vaak voordelig: voor een paar terabytes aan opslag betaal je over het algemeen slechts enkele tientjes per jaar.

Tip 2: externe opslag gebruiken

Laptop met externe opslag.

Een andere veel gekozen optie om data te bewaren is een externe schijf bij je laptop. Je hebt hierbij de keuze uit een externe harde schijf of een externe SSD. Een externe schijf sluit je aan via usb en qua formaat is de schijf niet groter dan een portemonnee. Daarom neem je een externe schijf makkelijk mee. Een externe SSD is het snelst, maar ook het duurst. Wil je veel opslag voor weinig geld, kies dan de externe harde schijf.

Tip 3: nieuwe opslag in de laptop inbouwen

Een nieuwe schijf in de laptop inbouwen.

Als laatste optie kun je de een harde schijf of SSD in de laptop inbouwen. Deze optie is niet voor iedere laptop geschikt, want niet elke laptop heeft hier ruimte voor. Kijk daarom goed of je laptop geschikt is voor het inbouwen van een extra schijf. Dit controleer je gemakkelijk door te kijken of er klepjes op de onderkant van de laptop zitten. Heeft jouw laptop verwijderbare klepjes? Dan is jouw laptop geschikt voor een extra schijf.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen