The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Afvoerdroogkasten

Coolblue is gestopt met het verkopen van afvoerdroogkasten. Uiteraard begrijpen we dat je hier meer over wilt weten. Daarom geven wij hier antwoord op je vragen.

Waarom is Coolblue gestopt met afvoerdroogkasten?

Zoals je weet heeft Coolblue één doel: klanten blij maken. Dat doen we door jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een droogkast. Naast het zorgen voor een glimlach, denken we ook graag aan het milieu. Daarom verkopen we geen afvoerdroogkasten meer. Deze droogkasten verbruiken met energieklasse C namelijk het meeste energie: gemiddeld € 115,- per jaar. Dit is bijna 3 keer zoveel als het energieverbruik van een A+++ warmtepompdroogkast.

Wat moet ik nu kopen?

In plaats van een afvoerdroogkast heb je nu keuze uit een condensatiedroogkast of een warmtepompdroogkast. De afvoermethode werkt alleen iets anders. Bij een condensatie- en warmtepompdroogkast komt het vocht uit je wasgoed in een reservoir terecht. Belangrijk is dat je dit regelmatig leegt. Heb je hier geen zin in, sluit dan een condensafvoerslang aan op de waterafvoer. Hierdoor hoef je de condensbak nooit meer te legen. Hoewel de droogkasten hetzelfde werken, hebben ze ook verschillen. Deze vind je in onderstaande tabel.

Condensatiedroogkast vs. warmtepompdroogkast

Condensatiedroogkast Warmtepompdroogkast
Afvoermogelijkheid Condensreservoir/condensafvoerslang Condensreservoir/condensafvoerslang
Aankoopprijs Gemiddeld Hoog
Energieverbruik Hoog Laag
Droogtemperatuur Hoog Laag
Beter voor je wasgoed Nee (vanwege hoge temperatuur) Ja (vanwege lage temperatuur)

Conclusie

Condensatiedroogkast

Wil je een goedkopere droogkast die snel droogt, maar alsnog meer energie verbruikt dan een warmtepompdroogkast? Kies dan een condensatiedroogkast. De hoge temperatuur is wel minder goed voor je kleding en het milieu.

Warmtepompdroogkast

Heb je liever een energiezuinige droogkast die door de lage temperatuur goed is voor je kleding en het milieu? Koop dan een warmtepompdroogkast. Dit is de meest energiezuinige droogkast die er is. Je bespaart hiermee jaarlijks veel energie.

Rowan
Artikel van:
Rowan
Droogkastspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.792 beoordelingen