The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jos

Wat is Chrome OS?

Chrome OS is het energiezuinige en veilige besturingssysteem van Chromebooks. Je werkt op Chrome OS via de browser en met applicaties uit de Google Play Store. Chrome OS werkt anders dan andere besturingssystemen, waardoor je niet alle programma's gebruikt. We leggen je hier uit wat Chrome OS precies is en wat jij er allemaal mee doet.

Wat doe je met Chrome OS?

Met Chrome OS werk je via het internet. Je slaat jouw bestanden op in de cloud en installeert geen grote programma's, maar apps uit de Play Store. Op Chrome OS schrijf je teksten met Google Docs of de Microsoft Office 365 app, bekijk je films en series met de Netflix app en surf je op het internet met de Chrome browser. Niet alle programma's werken op een Chrome OS. Zo is Adobe Photoshop niet beschikbaar en speel je er ook geen games als Fortnite of Minecraft op.

Wat zijn de voordelen van Chrome OS?

Man werkt op Chromebook

Chrome OS is veilig, gemakkelijk in gebruik en energiezuinig. Omdat je werkt met online programma's, is een Chromebook minder gevoelig voor virussen. Google voert bovendien regelmatig automatische beveiligingsupdates uit. Je werkt met de Chrome browser en apps uit de Play store en maakt je dus geen zorgen over ingewikkelde installaties of instellingen. Chrome OS gebruikt weinig energie, waardoor de batterij van een Chromebook gemiddeld 8 uur meegaat. Omdat veel apps gewoon offline werken, is een Chromebook geschikt voor gebruik onderweg.

Is Chrome OS iets voor jou?

Man typt op toetsenbord van Chromebook

Chrome OS is een goede keuze als je jouw laptop voornamelijk gebruikt voor tekstverwerken, surfen op het internet of het bekijken van films en series. Voor het bewerken van foto's en video's of het spelen van zware games is Chrome OS niet geschikt. Houd er rekening mee dat niet alle programma's werken op Chrome OS. Als je specifieke programma's nodig hebt, controleer je of deze beschikbaar zijn op het besturingssysteem.

Wat heb je nodig om te werken met Chrome OS?

Play Store op Chromebook

Het enige wat je nodig hebt om met Chrome OS aan de slag te gaan, is een Google account. Met dit account heb je toegang tot alle Google diensten, zoals Google, Maps, Docs en Drive. Je logt in met je account en gaat direct aan de slag. Wil je een app installeren? Dan doe je dat eenvoudig via de Play Store.

Conclusie

Chrome OS is een handige uitkomst als je vaak online werkt en minder zware programma's nodig hebt voor jouw dagelijkse taken. Je logt in met je Google account, waarmee je toegang hebt tot alle apps uit de Chrome Web Store. Daarnaast is een Chromebook snel, is hij door het compacte formaat makkelijk mee te nemen en gaat de batterij lang mee.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen