The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies ik een Apple iMac?

Bij jouw keuze voor Apple iMac is het goed om te bedenken waar je de computer voor gaat gebruiken. Ga je video's bewerken, in fotobewerkings applicaties werken of je administratie bijwerken? Daar hangt vanaf welke processor geschikt is, hoeveel werkgeheugen je nodig hebt en wat je minimale opslag moet zijn. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij jouw keuze voor Apple iMac.

Apple iMac kiezen

Van de buitenkant lijken alle Apple iMac op elkaar. Maar vanbinnen zijn er genoeg verschillen te vinden. Bij jouw keuze is het belangrijk om te bedenken waar je Apple iMac voor wil gebruiken.

 • Zakelijk en administratief gebruik
 • Foto's bewerken
 • Video's bewerken

Zakelijk en administratief gebruik

Zakelijk en administratief gebruik

Als je Apple iMac gaat gebruiken voor je administratie en alleen basisprogramma's gebruikt, heb je genoeg aan iMac met een Intel i3 processor. Werk je veel met data? Overweeg dan iMac met Xeon processor. Deze iMac is namelijk geoptimaliseerd om data snel te analyseren en corrupte data te voorkomen. Met 8 GB ram werkgeheugen verwerk je data sneller. Jouw belangrijke documenten sla je op een SSD op. Daarbij is 256 GB opslag voldoende als je enkel met tekstdocumenten en Excel sheets werkt.

 • Processor: minstens Intel i3
 • Werkgeheugen: 8 GB of hoger
 • SSD opslag: 256 GB of meer

Foto's bewerken

Foto's bewerken op iMac

Voor fotobewerking heb je minstens een Intel i5 processor nodig. Zo weet je zeker dat je vloeiend in Adobe Photoshop CC navigeert. Het advies voor fotobewerking is minstens een werkgeheugen van 8 GB. Met een SSD kaart merk je dat programma's snel opstarten en dat is voor grote foto bewerkings programma's wel gewenst. Kies daarom altijd een SSD met minstens 512 GB opslag.

 • Processor: minstens Intel i5
 • Werkgeheugen: 8 GB of hoger
 • SSD opslag: 512 GB of meer

Video's bewerken

Video's bewerken op iMac

Bewerk je niet alleen foto's, maar werk je ook met videobestanden? Dan is een i7 processor het minimale. Hoe groter de bestanden zijn die je opslaat, hoe meer geheugen er nodig is. Voor het opslaan van jouw wijzigingen in grote videobestanden heb je daarom minstens een schijf met 1 TB opslag nodig. Het werkgeheugen kan je zo gek maken als je zelf wil, maar de minimale eis is voor videobewerking 16 GB.

 • Processor: minstens Intel i7
 • Werkgeheugen: 16 GB of hoger
 • SSD opslag: 1 TB of meer

Het juiste beeldscherm

21.5 inch iMac en 27 inch iMac

Bedenk bij jouw keuze voor Apple iMac hoe groot de 2-in-1 pc moet zijn. Een 21.5 inch scherm past beter op een kleine werkplek of een vol bureau. Op een 27 inch scherm zie je meer details en werk je nauwkeuriger. Dit komt van pas als je graag met bewerkingsprogramma's werkt, zoals Adobe Photoshop CC. Daarnaast heb je het verschil tussen full HD, 4K en 5K beeldkwaliteit. 5K schermen hebben een grotere pixeldichtheid, waardoor het scherm een betere beeldkwaliteit heeft.

Let op: 5K schermen zijn een toekomstgerichte oplossing. Maar applicaties en websites zijn lang niet allemaal geoptimaliseerd voor 5K weergaven. Zo ga je een foto in 4K bijvoorbeeld nog steeds in 4K kwaliteit zien op een 5K scherm.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen