The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

3 factoren die het bereik van je babyfoon beïnvloeden

Het maximale bereik van een babyfoon; dit onderwerp brengt nogal wat discussie met zich mee. Want welke babyfoon heeft een groot bereik? En kun je het opgegeven bereik wel aannemen? Er zijn hoe dan ook een aantal factoren in huis die het bereik van jouw babyfoon beïnvloeden. We leggen de 3 belangrijkste factoren haarfijn uit zodat jij weet waar je rekening mee moet houden als je een babyfoon aanschaft.

Om maar met de deur in huis te vallen

Het maximale opgegeven bereik van een babyfoon haal je in geen geval. Er zijn namelijk 3 grote factoren die het bereik beïnvloeden. Daarnaast heeft het soort babyfoon ook invloed op het bereik. Het bereik van DECT babyfoons, analoge babyfoons en digitale babyfoons ligt rond de 50 meter binnenshuis. PMR babyfoons en babyfoon met een eigen communicatietechniek, zoals Babymoov babyfoons, reiken iets verder. Denk hierbij aan een bereik tussen de 500 meter en 2 kilometer. De smartphone babyfoons, ofwel de wifi babyfoons, hebben overal bereik zolang je een sterk wifi signaal hebt. De aanwezigheid van onderstaande factoren vermindert dit aantal meters nog eens.

1. Betonnen muren

Bereik babyfoon door betonnen muur

Het bereik van veel babyfoons wordt vaak verkleind door dikke, betonnen muren. Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan is de kans groot dat het signaal van de babyfoon niet zo ver reikt als op de doos staat aangegeven. Ook appartementencomplexen en flatgebouwen zijn meestal gemaakt van gestaald beton. Het nadeel van deze constructies is dat ze het bereik van veel babyfoons verstoren. Dit is alleen het geval wanneer jij op een andere verdieping staat dan je kleintje.

2. Geïsoleerde woningen, mate van isolatie

Geisoleerde woning bereik babyfoon

Woon je in een goed geïsoleerd huis? Dan is dat gunstig voor de stookkosten, maar minder gunstig voor het bereik van de babyfoon. De mate van isolatie in jouw huis beperkt het bereik aanzienlijk.

3. Andere signalen in en om het huis

Andere signalen invloed bereik babyfoon

Met zoveel elektronische apparaten in huis is het goed mogelijk dat apparaten elkaar verstoren. Elektrosmog noemen we dat. Helaas heeft een babyfoon daaronder te lijden. Analoge babyfoons hebben hier het meeste last van. Zo kan het geluid storen wanneer je bijvoorbeeld een hapje opwarmt in de magnetron. Of je hoort de baby van de buren gezellig door jouw babyfoon brabbelen omdat je op hetzelfde kanaal staat afgesteld. Wifi babyfoons kunnen er ook last van hebben wanneer er veel apparaten op het wifi netwerk zijn aangesloten.

Conclusie

Houd bij het maken van een keuze voor een babyfoon goed in gedachten welke van de bovengenoemde factoren op jou van toepassing zijn. Het ligt verder volledig aan jouw wensen hoeveel bereik je nodig hebt. Woon je bijvoorbeeld in een goed geïsoleerd nieuwbouwhuis en wil je ver in de achtertuin je kleintje nog horen? Ga dan voor een babyfoon met ver bereik of een smartphone babyfoon. Woon je in een appartement of eengezinswoning en gebruik je de babyfoon alleen wanneer je zelf thuis bent? Dan is een babyfoon met maximaal 50 meter bereik genoeg.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen