The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

5 tips om geheugen op je telefoon vrij te maken

Je kent het wel: je staat op het punt een World Press Photo-waardige foto te maken en je krijgt de melding 'Opslagruimte bijna vol'. Ahrg, geen foto en frustratie alom. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om geheugen vrij te maken op je telefoon en alsnog die award winnende foto te maken.

Tip 1: kijk eens kritisch naar je foto's en video's

Foto's smartphone

Foto's en video's nemen meer geheugen in beslag dan je denkt. Ga daarom eens met een kritische blik door je foto's en video's. Afhankelijk van hoe groot de bestanden zijn en hoeveel je verwijdert, kun je hier zo enkele honderden MB's tot GB's mee vrijmaken. Heb je een iPhone en verwijder je foto's uit de Camera Roll? Dan worden ze verplaatst naar het mapje 'Recent verwijderd' en gebruiken ze nog steeds geheugen.

Tip 2: gebruik je echt alle apps die je op je telefoon hebt staan?

Smartphone apps

Apps zijn hartstikke handig, maar nemen ook veel geheugen in beslag. Kijk eens welke apps je geïnstalleerd hebt en vraag jezelf af of je ze allemaal wel echt gebruikt. Zo niet? Verwijder ze. Ook met het verwijderen van apps maak je al gauw enkele honderden MB's tot enkele GB's vrij. Andere tip is om een app die veel geheugen verbruikt, zoals Facebook, te verwijderen en weer opnieuw te installeren. Hiermee leeg je de cache waardoor er geheugen vrijkomt.

Tip 3: ruim je Whatsapp op

Whatsapp data

Whatsapp, ook zo'n stiekeme grootverbruiker van geheugen. Zit je in veel groepsgesprekken waar elke dag van die leuke plaatjes en filmpjes gedeeld worden? Ook dat tikt behoorlijk aan. Ik zit zelf in een groep die nu al 1,12 GB aan geheugen verbruikt. Je kan in zo'n groep foto's en video's afzonderlijk verwijderen. Vind je dat te veel werk, kun je ook heel de chat verwijderen. Je begint dan weer met een schone lei.

Tip 4: verplaats je muziek

Smartphone muziek

Heb je muziek op je telefoon staan? Grote kans dat dit veel geheugen verbruikt. Verplaats de muziek van je telefoon naar je geheugenkaart en je hebt weer geheugen beschikbaar. Heb je geen geheugenkaart in jouw telefoon? Overweeg dan een streaming muziekdienst zoals Spotify. Hiermee luister je online muziek waardoor je geen geheugen van je telefoon verbruikt. Hier heb je wel een internetbundel voor nodig. Heb je playlists gedownload? Dan staan deze op je telefoon en kost dit geheugen.

Tip 5: gebruik online diensten

Apps homescreen

Dit geldt met name voor foto's, video's en muziek. Er zijn namelijk best veel mogelijkheden om bestanden 'in de cloud' op te slaan. Apple heeft iCloud, Android heeft Google Drive. Beide diensten komen met een gratis instapvariant waarbij je een bepaalde hoeveelheid online opslaggeheugen krijgt. Upload je bestanden in de cloud en je hoeft ze niet op je telefoon te bewaren. Ben je een serieuze gebruiker, overweeg dan vooral tegen betaling een grotere online opslagcapaciteit. Scheelt een hoop gedoe.

Meer opslagcapaciteit nodig?

Heb je alles uitgeprobeerd en nog steeds te weinig opslagcapaciteit? Kijk dan eens voor een smartphone met een groter geheugen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen