The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Hoe kies je een grillpan?

Grillen is een vak apart en de juiste grillpan mag hierbij niet ontbreken. Een grillpan gebruik je om een stuk vlees die herkenbare strepen te geven. Maar ook voor het bereiden van vis of groente gebruik je een grillpan. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een grillpan.

Op welke warmtebron wil je de grillpan gebruiken?

Verschillende warmtebronnen

Op een gasfornuis of elektrische kookplaat kun je alle grillpannen gebruiken. Alle pannen mogen ook op een keramische kookplaat gebruikt worden, mits ze niet eerst op een gasfornuis zijn gebruikt. Hierdoor kunnen pannen namelijk kromtrekken. Voor koken op inductie is het belangrijk dat de bodem van de pan magnetisch is, anders werkt de kookplaat niet. Let hier goed op wanneer je een nieuwe grillpan uitkiest.

Waarvoor gebruik je een grillpan?

Waarvoor gebruik je een grillpan?

Met een grillpan grill je vlees, vis of groente. Het bereiden van ingrediënten in een grillpan is te vergelijken met roosteren op een barbecue. Alleen je hoeft niet in de weer met briketten of aanmaakblokjes. Je verwarmt de grillpan eerst goed voor, totdat hij heel heet is. Je gebruikt weinig olie of vet zodat het vlees direct gegrild wordt. Zo bak je een heerlijk stukje vis, vlees of plakken groente met de herkenbare grillstrepen en smaak.

Materiaal

Materiaal van grillpannen

Veel grillpannen zijn gemaakt van gietijzer of aluminium. Gietijzer is zeer duurzaam, kan erg goed tegen hete temperaturen en je hebt weinig olie of vet nodig tijdens het bakken. Echter, deze pannen zijn erg zwaar en moeten met zorg schoongemaakt en onderhouden worden. Aluminium grillpannen zijn een stuk lichter, maar minder slijtvast. Niet alle grillpannen mogen gereinigd worden in de vaatwasser. Reinig jouw nieuwe grillpan met heet water en het liefste zonder afwasmiddel. Dan blijft hij het langste in topconditie.

Formaat

Formaat grillpannen

Wil je voor de hele familie in 1 keer een lekker stukje vlees grillen in een grillpan? Dat wordt lastig. Grillpannen zijn er in verschillende formaten, maar voor een grote groep grillen werkt het beste op de barbecue. Houd er rekening mee, dat een pan tot 28 centimeter doorsnee op een fornuis staat zonder andere pannen te raken. Er zijn ook grillplaten. Deze hebben een groot oppervlakte zodat je in één keer meerdere stukken vis, vlees of groente grilt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen