The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een krulborstel?

Met een krulborstel, ook wel föhnborstel of krul föhn genoemd, creëer je gemakkelijk volume en slag in je haar. Ook maak je jouw haren glanzend steil. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een föhnborstel. Wil je het liefst een kapsel vol krullen? Dan is een krultang een betere keuze voor jou.

Krulborstel kiezen

Krulborstel opzetstukken

Met een krulborstel geef je jezelf een kapsel vol volume. Voor je een krul föhn aanschaft, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welke diameter past bij jouw gewenste resultaat?
  • Wil je een krulborstel met roterende borstel?
  • Welke haarstijl wil je met de borstel creëren?
  • Wil je jouw haar extra goed beschermen?

Welke diameter past bij jouw gewenste resultaat?

20 - 25 millimeter diameter krulborstel

20 tot 25 millimeter

Deze diameter is geschikt voor alle haarlengtes. Heb je kort haar dat tot net onder je oren valt, dan creëer je met deze borstel volume. Ook krul je bijvoorbeeld jouw haarpunten naar buiten of binnen. Past je haar volledig om de borstel heen, dan maak je ook slag. Hoe langer je haar, hoe makkelijker je een duidelijk zichtbare slag en losse krullen maakt.

25 tot 40 millimeter diameter krulborstel

25 tot 40 millimeter

In kort haar dat tot net onder je oren valt, creëer je met deze borstels volume. Het haar van deze lengte past vaak niet volledig om de borstel heen, waardoor je geen slag of losse krullen maakt. Heb je halflang tot lang haar, dan geef je jouw haar volume en slag. Ook hier geldt: hoe langer je haar, hoe gemakkelijker je ook losse krullen maakt.

40 millimeter en groter

40 millimeter en groter

Wil je slag en krullen creëren met deze borstel, dan doe je dit het gemakkelijkst in lang haar dat tot over je schouders valt. Heb je kort haar dat tot net over je oren valt, dan raden we deze diameter niet aan. Slag en volume creëren is namelijk lastig, omdat je haar niet volledig om de borstel heen past. Wil je jouw haar steil maken, dan is deze diameter geschikt voor iedere haarlengte.

Wil je een krulborstel met roterende borstel?

Roterende krulborstel

Het voordeel van een roterende borstel is dat je niet zelf het apparaat in je haar hoeft te draaien. De borstel doet dit voor je. Vaak pas je zelf de draairichting van de borstel aan, waardoor je aan beide kanten van je hoofd een symmetrisch resultaat creëert. Wil je dat de borstel niet roteert, dan schakel je de functie uit. Je haar in model brengen met een roterende borstel vergt wel wat oefening. Ook is de diameter relatief groot, waardoor de borstels minder geschikt zijn voor kort tot halflang haar.

Welke haarstijl wil je met de borstel creëren?

Opzetstukken krulborstel

Voor een kapsel met volume en slag gebruik je de ronde borstel van de krulborstel. Sommige föhnborstels hebben daarnaast meerdere opzetstukken, ieder geschikt voor een andere haarstijl. Wil je jouw haar glad en steil maken, dan kies je voor föhnborstel met een stijl- of platte borstel. Voor extra volume ga je voor een volume opzetstuk, die dankzij de lange haren gemakkelijk bij de haaraanzet komt. Voor strakke krullen is een föhnborstel niet het meest geschikt. Wil je toch krullen met de borstel? Kies dan voor een krultang opzetstuk.

Wil je jouw haar extra goed beschermen?

Keramische technologie krulborstel

Wil je jouw haren extra goed beschermen tegen de hitte van de krulborstel, dan kies je een borstel met keramische technologie. Dankzij deze technologie verdeelt de föhnborstel de warmte gelijkmatig over je haren, zodat je haar niet op één plek te heet wordt. Wil je een niet statisch en pluisvrij resultaat, kies dan voor een föhnborstel met ionische technologie. Voor fijn en beschadigd haar raden we tot slot een borstel met een minimale temperatuur van 180 graden Celsius of lager aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen