The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Welke haarstyler past bij mijn situatie?

Krullende haren, een slag of steil haar: met een haarstyler creëer je precies de haarstijl die jij wil. Alle haarstylers hebben met elkaar gemeen dat ze je haar modelleren met warmte, maar ieder type heeft een ander effect. In dit artikel vertellen we je welke soorten haarstijlen je met de haarstylers creëert, zodat jij weet welk product voor jou geschikt is.

Krullend haar

Krultang krullend haar

Krultang: gemakkelijk krullen maken

Met een krultang maak je gemakkelijk krullen en slag in je haar. Je legt jouw haren om de ronde krulstaaf, wacht een paar seconden en je krul is klaar. Dit heb je relatief gemakkelijker onder de knie dan krullen met een stijltang. Krultangen zijn er in verschillende soorten en maten voor meerdere resultaten. Kies dus een krultang die bij jouw gewenste coupe past. Wil je weten hoe je een krultang kiest? Lees dan de adviespagina.

Stijltang krullend haar

Stijltang: krullen met de juiste techniek

Je maakt je haren steil met een stijltang, maar maakt er met de juiste techniek ook slag en krullen mee. Deze techniek is wat ingewikkelder dan bij een krultang. Het soort stijltang dat je nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak je de tang gebruikt, je haarstructuur en haartype. In het onderstaande artikel lees je precies hoe je de juiste stijltang voor jou kiest.

Volume

Volume met föhn

Föhn: haren snel drogen en volume creëren

Met een haardroger blaas je jouw natte haren in een mum van tijd droog. Föhns met een diffuser zijn speciaal voor het drogen van jouw krullen, of je geeft er extra volume mee aan jouw steile haren. Voor nog meer volume gebruik je een smalle blaasmond in combinatie met een ronde borstel. Hiermee creëer je volume vanaf de haaraanzet.

Krulborstel volume

Krulborstel: gemakkelijk volume en slag creëren

Een krulborstel, ook wel föhnborstel of krul föhn, is een combinatie van een föhn en een borstel. Met een krulborstel creëer je volume, slag of steil haar. Zo creëer je met één apparaat meerdere stijlen, in tegenstelling tot een föhn en losse borstel. Sommige krulborstels hebben daarnaast een roterende ronde borstel, waardoor je zelf niet de borstel in je haar hoeft te draaien. Met de verschillende opzetstukken pas je de krulborstel precies aan op jouw behoeftes.

Steil haar

Haar steilen stijltang

Stijltang: steil en glanzend haar in één beweging

Zoals je hierboven leest, creëer je met een stijltang meerdere haarstijlen. Je creëert slag, krullen en steil haar met de tang. Voor steil haar klem je een plukje haar bij de haaraanzet tussen de 2 platen en beweeg je de tang richting de punten van je haar. De meeste stijltangen beschermen je haar dankzij een keramische coating of keramische platen. Ook beschikken veel stijltangen over de ionische technologie, wat pluizig haar tegengaat.

Haar steilen met stijlborstel

Stijlborstel: stijlen borstelen tegelijk

Een stijlborstel borstelt je haren en maakt ze dankzij de warme borstelpennen direct steil. Het voordeel van de stijlborstel is dat je vanaf heel dicht bij de haaraanzet je haren stijlt. Zo pak je gemakkelijk ieder haartje goed mee. Ook reken je direct af met klitten in je haar. Een nadeel in vergelijking met een stijltang is dat je met de borstel geen krullen maakt.

Krulsets

Krulset

Voor glad haar dat lastig in model blijft zitten, gebruik je een krulset. Hiermee geef je meer volume aan je haar en creëer je krullen. Een krulset bestaat uit warme rollers die je in je haar rolt en laat zitten totdat ze volledig zijn afgekoeld. Omdat de rollers lang in je haar blijven zitten, zit je haar langer in model dan bij bijvoorbeeld een krul- of stijltang. Voor krullen in kort haar raden we kleine rollers aan. Hoe groter de rol, hoe grover de krul.

Haarverzorging

Haarverzorgingsproducten

Hittebeschermers en haarverzorging

Naast het in model brengen van je haar, is het ook belangrijk dat je jouw haar verzorgt. Föhns, stijl- en krulborstels en stijl- en krultangen werken namelijk allemaal met hitte. Dit kan je haar beschadigen. Gebruik voordat je begint met stijlen daarom een hittebeschermer in je haar, die voorkomt dat je haar uitdroogt. Na het stijlen gebruik je een haarverzorger, die je haar voedt en laat glanzen.

Haarborstel

Haarborstels

Met een haarborstel verwijder je klitten uit je haar. Dit doe je voordat je begint met stijlen. Sommige borstels gebruik je ook tijdens het stijlen. Met een platte borstel in combinatie met een föhn maak je jouw haar bijvoorbeeld steil. Met een ronde borstel in combinatie met een föhn creëer je slag of losse krullen. Sommige borstels zijn geïmpregneerd met keratine of verzorgende oliën, waardoor jouw haar een mooie glans krijgt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen