The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een krultang?

Je maakt krullen in je haar met een krultang. Welke krultang voor jou geschikt is, hangt af van een aantal dingen. Wil je bijvoorbeeld kleine krullen of juist een kapsel met grove, natuurlijke krullen? Daarnaast is de lengte van je haar belangrijk. Wij leggen je uit waar je allemaal op moet letten, zodat je altijd met jouw gewenste coupe de deur uitloopt.

Krultang kiezen

Krullen met krultang

Met een krultang creëer je een kapsel met krullen of slag. Voor je een krultang koopt, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welke diameter past bij jouw gewenste resultaat?
  • Wat voor soort krullen wil je creëren?
  • Wil je basis bescherming of extra goede bescherming tegen de hitte?
  • Wil je een krultang met of zonder klem?
  • Wil je extra gemakkelijk krullen maken?
  • Wil je jouw haren direct verzorgen?

Welke diameter past bij jouw gewenste resultaat?

Kleine krullen

Tot 14 millimeter

Met deze diameters creëer je bij alle haarlengtes kleine krullen. Hoe kleiner de diameter, hoe kleiner de krul. Zoek je een krultang voor kort haar, dan zijn deze diameters vooral geschikt. Wil je krullen maken, dan moet jouw haar namelijk helemaal om de krulstaaf passen. Dit is lastiger als je voor een grote diameter gaat.

Gemiddelde krullen

14 tot 19 millimeter

Gemiddelde tot grove krullen creëer je met een diameter van 14 tot 19 millimeter. Deze krultangen zijn het geschiktst voor halflang haar, omdat het haar gemakkelijk volledig om de krulstaaf heen past. Heb je kort haar tot boven je schouders? Dan creëer je met deze diameter slag en golvend haar.

Grove krullen

25 millimeter en groter

Zoek je een krultang voor grote krullen? Kies dan voor een diameter van 25 millimeter en groter. Je creëert hiermee een grove krul in lange haren. Hoe korter je haar, hoe minder duidelijk de krul is. In kort tot halflang haar creëer je met deze diameters slag in je haar.

Wat voor soort krullen wil je creëren?

Soorten krultangen

Het type krul dat je met een krultang maakt, hangt af van de krulstaaf. Wil je gladde krullen maken van dezelfde grootte, dan kies je voor een rechte krultang. Kleine, compacte krullen creëer je met een dunne chopstick krultang. Hoe groter de diameter van de krulstaaf, hoe grover de krul. Een natuurlijker kapsel maak je met een conische krultang. Deze krulstaaf creëert krullen die los beginnen en strak eindigen. Een golvender effect bereik je met een wafeltang of bubbel krultang.

Wil je basis bescherming of extra goede bescherming tegen de hitte?

Basis bescherming krultang

Basis bescherming

Een krultang met een keramische coating is voldoende als je niet dagelijks krullen in je haar maakt. Het laagje keramiek beschermt je haren tegen de warmte, maar slijt sneller dan een krultang met een volledig keramische krulstaaf. Hierdoor zijn je haren minder goed beschermd tegen de hitte en beschadigt jouw haar sneller. Door de kortere levensduur vervang je deze krultangen bij regelmatig gebruik sneller dan een volledig keramische krultang.

Keramische krultang

Extra bescherming tegen de hitte

Gebruik je dagelijks je krultang, dan heeft jouw haar meer bescherming nodig. Een krultang met een volledig keramische of titanium krulstaaf is dan voor jou de juiste keuze. De staven van dit materiaal verspreiden de warmte gelijkmatig over je haren. Hierdoor voorkom je dat je jouw haar oververhit en beschadigt. Ook slijten deze krulstaven nauwelijks, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Een nadeel is dat deze krultangen relatief wat duurder zijn dan krultangen met een keramische coating.

Wil je een krultang met of zonder klem?

Krultang met klem

Met klem

Een krultang met haarklem houdt je haar vast tijdens het krullen. Je klemt het uiteinde van de haarpluk vast en draait vervolgens de tang rond. Het voordeel van een krultang met klem is dat je jouw handen beschermt tegen de hitte, omdat je niet met je handen in de buurt van de krulstaaf komt. Een nadeel is dat je een knik in je haar krijgt als je de draairichting niet afstemt op hoe je de haarpluk vastklemt.

Krultang zonder klem

Zonder klem

Zoals de naam al zegt, heeft een krultang zonder klem alleen een krulstaaf. Met je hand pak je een haarpluk en deze draai je om de krulstaaf heen. Het nadeel is dat je hierbij meer kans hebt dat je jouw handen brandt dan bij een krultang met klem. Hierdoor krijg je voor de veiligheid bij veel krultangen een hittebestendige handschoen, waarmee je jouw handen beschermt. Het voordeel van een tang zonder klem is dat je geen knik in je haren krijgt.

Wil je extra gemakkelijk krullen maken?

Automatische krultang

Voor het grootste gebruiksgemak kies je voor een automatische krultang. Het enige wat je bij deze krultangen doet, is je haar verdelen en het per pluk in de krultang leggen. De krultang zuigt je haar naar binnen, krult het en laat het los. Handig, zo brandt jij je handen niet en creëer je met weinig moeite keer op keer een perfecte krul. Ook bij deze krultangen geldt: kies voor een volledig keramisch model voor de beste bescherming tegen de hitte.

Wil je jouw haar direct verzorgen?

Haarverzorgingsproducten

De hitte van de krultang kan ervoor zorgen dat jouw haar beschadigt en er dof en pluizig uitziet. Je houdt je haren gezond en voorkomt hittebeschadiging met haarverzorgingsproducten. Voordat je aan de slag gaat met de krultang verdeel je wat serum over je haren. Zo bescherm je jouw lokken, verzorg je ze én creëer je een mooie glans.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen