The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Advies over haardrogers

Een nieuwe haardroger kiezen kan je zo makkelijk maken als je zelf wilt. Haardrogers verschillen namelijk niet zo veel in functionaliteiten. De meeste modellen beschikken allemaal over verschillende blaasstanden en temperatuurstanden. Maar waar kan je dan wél je keuze op baseren? Ik help je een handje.

1. Stem de keuze af op jouw haartype

Remington Keratin Protect haardroger
  • Droog en pluizend haar

Bij droog en pluizend haar is het belangrijk om je haar tijdens het drogen te beschermen tegen uitdroging. Met ionische technologie worden je haren tijdens het drogen omhuld door negatieve ionen waardoor ze beter beschermd zijn.

  • Beschadigd of geverfd haar

Als je beschadigd of geverfd haar hebt, moet je je haar extra te beschermen tegen hitte. Haardrogers met keramische technologie verdelen de warmte gelijkmatig over je haar waardoor er geen lokken oververhit raken.

2. Kies een type motor

Philips haardroger

Haardrogers kunnen over verschillende motoren beschikken. De ene motor is van hogere kwaliteit dan de andere. Die kwaliteit zie je terug in geluidsniveau, gewicht en levensduur.

Digitale motor De meest krachtige motor. Genereert hoge blaassnelheid, maakt weinig geluid en is relatief licht vergeleken met zijn vermogen. AC motor Een AC motor een kwalitatief hoge motor. Genereert een hoge blaassnelheid, maar is wel redelijk zwaar. DC motor De basis motor. Hoge blaassnelheid, maar maakt erg veel geluid.

3. Hoe gebruik je de föhn?

Drogen met de Remington Air3D haardroger

Drogen Voor het drogen van je haren heb je minder functies nodig dan wanneer je je haar wilt stylen. Wanneer je je haar enkel wilt drogen heb je maar 1 of 2 temperatuur- en blaasstanden nodig.

Stylen Voor styling heb je verschillende blaasmonden nodig. Een smalle blaasmond is namelijk erg handig als je lokken wilt detailleren. Voor het drogen van krullend haar gebruik je een diffuser. Dit zorgt ervoor dat jouw krullen niet gaan pluizen en geeft volume.

4. Welke accessoires heb je nodig?

Remington paddle brush

Ionische borstels Ionische borstels voorkomen statisch haar en geven extra glans aan je lokken. De ionische technologie maakt je haren heerlijk zacht en glad. Vooral na het drogen is het borstelen van je haren met een ionische borstel aan te raden.

Paddle borstels Paddle borstels ontwarren je haar snel en makkelijk. De grote borstelkop kan veel haren in één beweging meepakken. Het zachte kussen onder de borstelharen zorgt voor weerstand en maakt het borstelen zelfs bij veel klitten en knopen comfortabel.

5. Bescherm je haar

CHI haarbescherming

De warmte van de haardroger kan je haar beschadigen. Gebruik daarom een haarverzorgingsproduct zodat je lokken goed voorbereid en beschermt worden tegen de hitte en de kracht van je haardroger. Daarnaast geven de haarverzorgingsproducten een mooie glans en je lokken blijven in topconditie.

Ook zijn er haardrogers met geïntegreerde bescherming, zoals een ring van keratine- en amandelolie of een 3D luchtstroom die de lucht continu op een veilige temperatuur houdt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen