The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe zet ik bestanden van een oude pc over naar een nieuwe?

Heb je op je oude pc nog bestanden staan die je ook graag op je nieuwe wil hebben, dan is het zaak om deze data over te zetten. Zo gebruik je je bestanden ook op je nieuwe aankoop. Maar hoe zet je data over van de ene computer naar de andere? In dit artikel vertel ik hoe je dat doet.

1. Hoeveel bestanden wil je overzetten?

Voordat je data gaat overzetten, is het belangrijk uit te zoeken hoeveel data je precies over wil zetten. Ook is het een uitgesproken gelegenheid om oude, overbodige bestanden te verwijderen. Deze hoef je dan niet over te zetten. De hoeveelheid data is namelijk van belang wanneer je een methode gaat kiezen om je bestanden over te zetten. Zijn je bestanden samen nog geen 2 GB groot? Gebruik dan een online programma als WeTransfer of een usb stick. Heb je meer dan 2 GB aan bestanden die je overzet, dan is het gebruiken van een externe harde schijf aan te raden.

2. Data overzetten via een externe harde schijf

Om data over te zetten via een externe harde schijf, sluit je deze eerst aan op je oude pc via usb. Vervolgens kies je welke bestanden je allemaal wil overzetten. Kopieer deze vervolgens naar de externe harde schijf en wanneer de data is gekopieerd, koppel je de harde schijf los. Sluit hem vervolgens aan op je nieuwe computer en kopieer je bestanden naar de harde schijf of SSD van je nieuwe pc. Nu zijn al je oude bestanden overgezet naar je nieuwe desktop.

Liever op een andere manier je data overzetten? Op het internet vind je verschillende programma's om data van de ene pc naar de ander over te zetten.

Kasper
Artikel van:
Kasper Desktopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.958 beoordelingen