The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jos

Je nieuwe HP laptop installeren

Yes! Je hebt je nieuwe HP laptop binnen. Nu nog installeren. Hier vertellen we je stap voor stap hoe je Windows 10 op jouw HP notebook installeert. Dus pak hem snel uit en vergeet niet om hem aan de oplader te hangen.

1. Start de Windows setup

Begin van de setup.

Zet je laptop aan en start de Windows setup. Allereerst voer je de taal, tijdsindeling en de toetsenbordindeling in die je wilt gaan gebruiken. Wij bevelen aan om te kiezen voor:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten (NL/QWERTY) of Frankrijk (BE/AZERTY)

In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Wifi - verbinding maken met een netwerk

Hoe je verbinding maakt met wifi.

Kies het netwerk waarmee je verbinding mee wil maken uit de lijst op het scherm en stel je verbinding in. Kies voor 'Automatisch verbinding maken' als je thuis altijd verbonden wilt zijn met dit netwerk. Let op: als je nu al verbinding maakt met het internet, dan moet je inloggen met een Microsoft account bij stap 4. Wil je dit niet, sla het verbinden dan voorlopig over om een offline account aan te maken bij stap 4.

3. De kleine lettertjes

Lees de gebruiksrechtovereenkomst.

De gebruiksrechtovereenkomst klik je meestal zonder te lezen weg. Deze tekst gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Lees het vooral door als je de tijd hebt. En als je het ermee eens bent, klik je op Akkoord.

4. Aanmelden met een Microsoft account

Eventueel een Microsoft account aanmaken.

Als je een Microsoft account hebt , log je hier in en klik je op Volgende. Wil je een account maar heb je er nog geen, kies dan voor account aanmaken. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, ga dan terug naar stap 2 indien je al verbinding hebt gemaakt met het internet. Als je het internet later instelt hoef je geen Microsoft account aan te maken en log je gewoon in met een offline account.

5. Je gebruikersnaam en -wachtwoord instellen

Een gebruiksnaam en wachtwoord kiezen.

Hier voer je de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

6. Privacyinstellingen

Privacyinstellingen kiezen.

Met de standaard privacyinstellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Ons advies is te kiezen voor deze standaard instellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy en precies weten welke opties je wel en niet nodig hebt? Pas de instellingen dan in dit scherm aan.

7. Registreren en beschermen

Registreer eventueel je laptop bij HP.

Registreer je optioneel bij HP om onder andere informatie over je garantiestatus en contactgegevens met HP te delen. Let er op dat dit zeker niet hoeft. Klik op Volgende om aan te vinken wat je wel en niet met HP wilt delen.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag

Aan het werk met je HP laptop.

Nu ben je klaar om met jouw nieuwe laptop aan de slag te gaan. De kans is wel aanwezig dat de laptop een enkele Windows update moet installeren. Laat de laptop deze update dan ook installeren, omdat de update belangrijk is voor de laptop om optimaal te werken.

Jos
Artikel van:
Jos Laptopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.733 beoordelingen