The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Advies over inbouw microgolfovens

Wanneer je een inbouw microgolfoven wilt kopen, zijn een aantal zaken belangrijk: de afmetingen van de inbouw microgolfoven en de inbouwmaten van de microgolfoven. Deze belangrijke maten staan op de inbouwtekening, maar deze is niet altijd even duidelijk. Welke microgolfoven je nodig hebt en hoe je de inbouwtekeningen leest, lees je op deze pagina.

1. Welke afmeting inbouw microgolfoven heb je nodig?

Je hebt 2 standaard hoogtes voor inbouw microgolfovens: 38 en 45 cm. Om te weten welk formaat jij nodig hebt, moet je de hoogte van de ruimte opmeten waar de inbouw microgolfoven in komt te staan. Die ruimte wordt de nis genoemd. Er zijn 3 nismaten die van belang zijn bij het kopen van een microgolfoven: nishoogte, nisdiepte en nisbreedte. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de nishoogte opmeet:

38 centimeter

Is de hoogte van jouw nis ongeveer 38 centimeter? Dan kies je een microgolfoven met een standaard nismaat van 38 centimeter. Zodra je een specifiek model op het oog hebt, check je de precieze nismaten van de microgolfoven. Deze wijken soms enkele milimeters af.

45 centimeter

Als jouw nis ongeveer 45 centimeter hoog is, kies je een microgolfoven met een standaard nishoogte van 45 centimeter. Heb je een model gekozen? Check dan nog even de precieze nismaten. Deze staan op de productpagina en wijken soms iets af van de standaard nismaat.

2. Welk type deur heb je nodig?

Let bij het kiezen van de inbouw microgolfoven op de manier waarop de deur opent. Een microgolfoven kan horizontaal of zijwaarts openen. Plaats een microgolfoven met een deur die horizontaal opent niet te hoog. Anders kun je niet gemakkelijk je etenswaren er in en uit halen.

3. Hoe lees je een inbouwtekening?

Nishoogte

De nishoogte van de inbouw microgolfoven is altijd 38 of 45 cm hoog. Toch staan er vaak meerdere getallen bij de nishoogte. Dit komt omdat de voorkant van de microgolfoven langer is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nishoogte is bijvoorbeeld 450 mm (A.) en de hoogte van de voorkant is 455 mm (B.). Er kan ook 450 +5 of 455 bij de nishoogte staan. Het eerste getal is de nishoogte en de +5 is de extra mm of cm die de voorkant van de microgolfoven uitsteekt om aan te sluiten op de andere keukenkastjes. De nishoogte op deze inbouwtekening is 450 mm.

Nisdiepte

De nisdiepte is de diepte van de ruimte waar de microgolfoven in komt te staan. De diepte is de afstand van de achterwand tot de voorrand van de ruimte. De nisdiepte op deze inbouwtekening is 546 mm.

Nisbreedte

De nisbreedte is de breedte van de ruimte waar de microgolfoven in komt te staan. De breedte is de afstand tussen beiden wanden van de ruimte waar de microgolfoven in komt. Ook hier geldt dat er 2 afmetingen op de inbouwtekening staan. Dit komt omdat de voorkant van de microgolfoven iets breder is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nisbreedte is bijvoorbeeld 548 mm (A.) en de breedte van de voorkant is 594 mm (B.). De nisbreedte op deze inbouwtekening is 548 mm.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.452 beoordelingen