The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lieze

Advies over inbouw microgolfovens

Wanneer je een inbouw microgolfoven wil kopen, zijn een aantal zaken belangrijk: de afmetingen van de microgolfoven en de inbouwmaten van de microgolfoven. Deze belangrijke maten staan op de inbouwtekening, maar deze is niet altijd even duidelijk. Welke microgolfoven je nodig hebt en hoe je de tekeningen leest, lees je op deze pagina.

1. Welke afmeting inbouw microgolfoven heb je nodig?

Je hebt 2 standaard hoogtes voor inbouw microgolfovens: 38 en 45 cm. Om te weten welk formaat jij nodig hebt, moet je de hoogte van de ruimte opmeten waar de inbouw microgolfoven in komt te staan. Die ruimte wordt de nis genoemd. Er zijn 3 nismaten die van belang zijn bij het kopen van een microgolfoven: nishoogte, nisdiepte en nisbreedte. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de nishoogte opmeet:

2. Welk type deur heb je nodig?

Type deur microgolfoven

Let bij het kiezen van de inbouw microgolfoven op de manier waarop de deur opent. Een microgolfoven kan horizontaal of zijwaarts openen. Plaats een microgolfoven met een deur die horizontaal opent niet te hoog. Anders kun je niet gemakkelijk je etenswaren er in en uit halen.

3. Hoe lees je een inbouwtekening?

Om ervoor te zorgen dat de inbouw magnetron past, is het belangrijk dat je een magnetron met de juiste maten kiest. De nishoogte, nisbreedte en nisdiepte zijn af te lezen op de inbouwtekeningen. Hieronder leggen we uit hoe je deze moet lezen.

Nishoogte

Nishoogte microgolfovens

De nishoogte van de inbouw microgolfoven is altijd 38 of 45 cm hoog. Toch staan er vaak meerdere getallen bij de nishoogte. Dit komt omdat de voorkant van de microgolfoven langer is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nishoogte is bijvoorbeeld 450 mm en de hoogte van de voorkant is 455 mm. Er kan ook 450 +5 of 455 bij de nishoogte staan. Het eerste getal is de nishoogte en de +5 is de extra mm die de voorkant van de microgolfoven uitsteekt.

Nisdiepte

Nisdiepte microgolfovens

De nisdiepte is de diepte van de ruimte waar de microgolfoven in komt te staan. De diepte is de afstand van de achterwand tot de voorrand van de ruimte. De nisdiepte op deze inbouwtekening is 550 mm.

Nisbreedte

Nisbreedte microgolfovens

De nisbreedte is de breedte van de ruimte waar de microgolfoven in komt te staan. De breedte is de afstand tussen beiden wanden van de ruimte waar de microgolfoven in komt. Ook hier geldt dat er 2 afmetingen op de inbouwtekening staan. Dit komt omdat de voorkant van de microgolfoven iets breder is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nisbreedte is bijvoorbeeld 560 mm en de breedte van de voorkant is 594 mm.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen