The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Waar moet ik op letten als ik mijn koelkast ga verplaatsen?

Wanneer je een koelkast verplaatst, is het belangrijk dat je de koelkast leegmaakt, de vriesruimte ontdooit en de onderdelen vastzet. Daarnaast is het belangrijk dat je de koelkast rechtop verplaatst, zodat het apparaat geen schade oploopt. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je dit het beste doet.

Stap 1: koelkast leegmaken

Koelkast en koelbox

Allereerst zorg je dat je koelkast leeg is. Bewaar je etenswaren tijdelijk in een andere koelkast of een koelbox met koelelementen. In de winter is het ook mogelijk om de etenswaren tijdelijk buiten te bewaren.

Stap 2: vriesvak ontdooien

HG diepvries snel ontdooier

Wanneer je koelkast een vriesvak heeft, moet je die ontdooien voordat je je koelkast verplaatst. Het ontdooien kan, afhankelijk van de grootte van het vriesvak, tot wel een aantal uren duren. Ontdooi het vriesvak daarom al een dag van tevoren.

Stap 3: onderdelen vastzetten

Koelkast zonder plateau

Zorg ervoor dat losse onderdelen niet gaan schuiven, zodat je koelkast geen schade oploopt. Haal de lades en de draagplateaus eruit of plak ze vast met plakband of tape. Zet de koelkastdeur vast met een spanband zodat hij tijdens het vervoer ook gesloten blijft. Het snoer bind je met een touw vast. Zo voorkom je dat het snoer ergens tegenaan komt en beschadigd raakt.

Stap 4: vervoeren

Steekwagen

Een koelkast verplaats je bij voorkeur staand met een steekwagen of tilband. Wanneer je hem schuin of liggend verplaatst, komt er olie in de compressor terecht. Als je vervolgens de koelkast direct aanzet, perst de compressor de olie samen, wat schade veroorzaakt. Wacht daarom na het verplaatsen 4 uur tot dat je het apparaat aanzet.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.793 beoordelingen